Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Åter fyra timmars vistelsetid för barn med allmän förskoleplats

Beslutet om tre timmar istället för fyra, för barn med föräldraledighetsplats, arbetslöshetsplats eller allmän förskoleplats, kommer inte förlängas efter den 1 september.

Från den 2 september kommer vistelsetiden åter vara fyra timmar om dagen och barnen kommer serveras lunch på förskolan. Tiden förlängs med en timme utifrån de tider barnen har idag, du som vårdnadshavare uppdaterar barnens schema i Infomentor.

Anledningen till att vistelsetiden varit tre timmar iställer för fyra sedan den 7 december har varit förskolornas ansträngda situation i och med smittläget i samhället och den höga sjukfrånvaron bland personalen. Då pandemin inte längre påverkar verksamheten i samma omfattning kommer beslutet inte förlängas ytterligare.

Det är viktigt att tänka på att pandemin trots allt fortgår och det är fortsatt viktigt att följa restriktioner och förskolans förhållningsregler. För att smittspridningen ska minska behöver vi fortsätta med det viktigaste: Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma vid sjukdom och även vid milda symptom.

Linköpings kommun har sedan februari 2018 erbjudit en extra timme/dag utifrån den lagstadgade tiden som är tre timmar/dag för allmän förskoleplats, arbetslöshetsplats samt föräldraledighetsplats.

Senast uppdaterad den 25 augusti 2021