Fritidsgård

Välkommen till Fritidsgården i Ljungsbro! Sedan några år ligger Fritidsgården i Ljungsbroskolans lokaler. Detta innebär att lokalerna även används dagtid som ett uppehållsrum. Samma personal som jobbar på kvällstid, jobbar dagtid.

Verksamhet 

Vår verksamhet skiljer sig lite åt från övriga gårdar genom att ha det integrerat i skolan. Fritidsgården gör att vi kan jobba med "hela" människan, både i skolan och på fritiden.

Målgruppen för verksamheten är ungdomar 13-16 år. Basen i verksamheten är den öppna verksamheten - här kan ungdomar träffa kompisar för att umgås och samtala med personal. För att möta upp ungdomarna på bästa sätt arbetar både manlig och kvinnlig personal i verksamheten.

Förutom att vi har öppet på dagtid, så har Ljungsbro fritidsgård även öppet helger (fredag och lördag) och två kvällar i veckan.

Vad kan du göra på fritidsgården?

Redan när du kommer in i våra lokaler ser du att den är skapad för ungdomars önskemål. Här finns det en cafédel med gott om platse. Varje dag finns mölighet att handla något att äta och varje fredag erbjuder vi nybakade kanelbullar.

Att spela biljard, kort och andra spel är populärt på Ljungsbro fritidsgård. Ungdomarna själva arrangerar ibland tävlingar både på dag- och kvällstid.

För den som bara vill chilla och titta på film finns storbilds tv med 5.1 ljud i den öppna verksamheten. Vill man sätta sig i soffan för att bara tar det lugnt och prata med kompisar, så finns även den möjligheten.

Vill du utmana någon på FIFA eller andra spel finns det möjlighet att göra detta tillsammans med dina kompisar på gården.

Många kommer till gården bara för att få vara och prata. Sätt dig vid ett bord eller häng i soffan med kompisarna. Spela kort eller spel eller bara va!

Några gånger per år arrangerar personal och elever LAN och Nattöppet, vilket är mycket uppskattat.

I anslutning till skolan finns en skatepark som är tillgänglig för alla. För att tillmötesgå ungdomarnas behov och önskemål i verksamheten använder vi oss också av andra arenor vid olika arrangemang, tex:

  • Ljungsbro Folkets park
  • Medley Ljungsbro
  • Ljungsbro Sporthall
  • Fun skatepark Ekholmen
  • Hangaren - Hot Sport Center
  • Arbis - Diva
  • Andra fritidsgårdar

För uppdatering och öppettider - se vår Facebooksida eller instagram.

Samverkan

Samverkan sker på olika sätt med olika organisationer för att möjliggöra ungdomarnas intressen och önskemål. Vi har god samverkan med polis, fältare, Ljungsbro nattvandrare, kyrkan och många andra.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 2 augusti 2018