Hoppa till huvudinnehåll

Lotta Carlssons Minnesfond 2023

Lotta Carlssons Minnesfond - Till stöd för barn med särskilda behov vid Ljungsbro skola F-6.

En minnesfond för Lotta

Att förlora en människa som betyder mycket innebär att tiden stannar upp och aldrig riktigt blir sig lik. Så är det för alla oss som minns vår speciallärare Lotta.

Vi kommer ofta till Lotta i våra tankar och diskussioner. Fortfarande använder vi också många uppgifter och dokument som Lotta står bakom. Mitt i saknaden är det fint att hon fortfarande lever kvar i våra minnen och i skolans arbete.

Idag 17/3 har Lotta födelsedag och det är så sorgligt att hon sedan två år inte finns kvar hos oss längre. Hon värnade särskilt om barnen som behöver extra omsorg.

När hon förstod att hon inte skulle leva så länge till grodde tanken om att starta en minnesfond för barn på Ljungsbroskolan f-6 som är i behov av särskilt stöd.

En extra gåva från Rebeckaordern

Vi var många, kollegor, elever, föräldrar, släkt och vänner som skänkte pengar till Lottas minnesfond. I år har vi också oväntat och väldigt glädjande fått en extra gåva till fonden från Rebeckaordern som är den kvinnliga delen av Odd Fellows Linköpingsavdelning. Tänk vad Lotta skulle ha varit stolt och rörd om hon hade vetat om detta.

Varje år, så länge fonden ger avkastning, i samband med Lottas födelsedag 17/3 kommer det att delas ut pengar.

Pengarna ska på något sätt gynna barn som har behov av särskilt stöd. Det kan vara i form av utbildning för personal, hjälpmedel till elever, litteratur, saker till lärmiljö och liknande.

Förra året åkte två pedagoger från lilla PV till Stockholm för att besöka en liknande organisation för att utveckla och förbättra vårt eget arbete med lilla PV. Vi köpte också in tyngdvästar som många elever har tyckt mycket om.

I år ska vi satsa på att köpa in skärmar till våra klassrum. Skärmarna ska användas till elever som i klassrummet kan behöva sitta lite avskärmade under vissa lektioner.

Vår speciallärare i matte, Susanne, kommer också att få gå en fortbildning som riktar sig mot matte och barn i behov av särskilt stöd.

Tack Lotta!

Senast uppdaterad den 17 mars 2023