Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om skolan

I Ljung går elever i åk F-1. Skolan ligger på landet strax utanför Ljungsbro. På Ljungsbro skola går elever i åk 2-9. Skolan är centralt belägen i Ljungsbro samhälle. På våra skolor har vi fokus på kunskap och lärande. Genom utmaningar, nyfikenhet och goda relationer vill vi lära oss mer. Vi har höga förväntningar på våra elever och eleverna har höga förväntningar på oss. Detta leder till goda resultat och en positiv skolklimat.

Ljungsbro skola, grundskola

 

Modern studiemiljö i natursköna omgivningar

På cykelavstånd från skolan ligger Göta kanal och Vreta Kloster med sina unika miljöer, men även sjön Roxen med fiskare och fågelskyddsområde. Vi använder även närliggande simhall, ishall, sporthall samt Olstorps friluftsområde. Samtidigt har vi täta kommunala bussförbindelser med Linköpings innerstad. Inom skolområdet finns stora lekytor, en amfiteater och en skejtramp, till glädje för kickboardåkare och skejtare. Skola är skofri, vilket hjälper till att skapa en lugn och trivsam atmosfär.

Verksamhet

Vi organiserar undervisningen i olika arbetslag med sin egen hemvist, där vi också använder oss av hemklassrum på hela skolan.

För de högre årskurserna finns möjligheten att fördjupa sig i sina specialintressen genom våra inriktningar.

Skolan har ett väl utbyggt elevhälsoteam, som består av skolsköterska, skolpsykolog, kurator, SYV, logoped, specialpedagoger och flera speciallärare.

Fritidsgården och biblioteket är centrala platser där elever och personal umgås tillsammans. Vi har en heltidsanställd fokusbibliotekarie och ett bibliotek som används flitigt i undervisningen. Fritidsgårdens personal, som även finns på plats dagtid, kan på ett unikt sätt verka för ett helhetsperspektiv på "hela eleven", något som är en viktig del för att uppnå vår vision.

Delaktighet är viktigt på en skola, och hos oss kan eleverna påverka sin skolgång genom engagemang i elevrådet, biblioteksrådet samt trygghetsteamet och därmed bidra med viktiga inslag.

Följ oss gärna på instagram. 

Ljungsbro skola

Till e-postformulär för Ljungsbro skola

E-post: norraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-29 49 09

Besöksadress: O G Svenssons väg 3 (se karta)

Postadress: Ljungsbro skola F-9
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/ljungsbroskola http://www.linkoping.se/ljungsbroskola

Rektor: Carolina Andersson
Telefon: 013-20 76 66

Rektor: Jenny Lindvall
Telefon: 013-20 55 83

Rektor biträdande: Beatrice Zechel
Telefon: 013-294916

Rektor biträdande: Emma Lund
Telefon: 013-262719

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 mars 2020