Information från skolledningen Malmslättsskolan Kärna

20 mars 2020

Ändrad rutin fritidshem: För att försöka minska smittspridningen kommer fritids att ändra sina lämnings- och hämtningsrutiner. Fr o m måndag den 23 mars så kommer ytterdörrarna i CDE-husen att vara låsta fram till kl 8.00.

Du som vårdnadshavare får istället lämna ditt barn genom dörrarna i ”smattarna” men kommer inte att följa med ditt barn in. Avdelningarna kommer att vara utomhus från 07.45, istället för att som idag gå ut kl 8.00.

 

ÖF kommer att ha fortsatt öppna dörrar men sätta upp en skylt där de uppmanar vårdnadshavarna att inte gå med sitt barn in. Vill du som vårdnadshavarna komma i kontakt med personal får du ringa.

 

Vid hämtning av ditt barn ber vi dig som vårdnadshavarna att ringa avdelningen så kommer personalen att skicka ut eleven. Samtliga avdelningar (utom ÖF) kommer att ha omsorg utomhus från kl. 17.

 

Samtliga avdelningar ber att så mycket information som möjligt sker via mejl, sms eller lappar.

 

Undvik att besöka skolbyggnaderna

Fr o m måndag den 23 mars uppmanar vi alla vårdnadshavare att lämna och hämta sina barn från fritidsomsorgen på ett sådant sätt att man inte behöver gå in i skollokalerna.

Detta för att skydda både elever, personal och vårdnadshavare för onödig smittspridning. Det innebär att vi ber även övriga vårdnadshavare att inte besöka skolan inomhus.

Kontakt med personal sker företrädesvis genom telefon, mejl eller lapp via eleven.

Vi har också ett meddelande från kommunens kommunikationsavdelning:Just nu är tjänsten Dexter frånvaroanmälan för grundskolan trög på grund av överbelastning. Information till vårdnadshavarna om detta finns på den centrala sida om coronaviruset, för förskola och grundskola. I hopp om att minska belastningen kan nu vårdnadshavarna anmäla flera dagar på en gång.

https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/inloggning-vardnadshavare/

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 mars 2020