Om skolan

Vikingstad skola - där varje elev är i fokus!

Vikingstad skola hus B

 

Vikingstad skola är en F-6 skola med fritidshem och öppen fritidsverksamhet. Skolan ligger mitt i Vikingstad, ca 15 km utanför Linköping. De flesta av våra lokaler är nybyggda och vi har en härlig skolgård som stimulerar till lek och aktiviteter. I byggnaden där F-3 har sin verksamhet är fritidshemmen integrerade lokalmässigt. Skolans rektorsexpedition, öppen fritidsverksamhet, fokusbibliotek och skolhälsa hittar du i huvudbyggnaden, vid entrén från Mimergatan 13.

Fakta om skolan

Skolan består av förskoleklass, grundskola, fritidshem och öppen fritidsverksamhet. Skolan har cirka 420 elever i åldrarna 6-12 år. Skolgården gränsar till ett bostadsområde runt skolan. På skolgården finns ny lekutrustning och rymliga ytor för lek och bollspel. Skolans Lekotek anordnar varje dag organiserade rastaktiviteter för alla elever. 

 

Vårt motto är Vikingstad skola – där varje elev är i fokus. Det innebär en skola där varje elev möts på sin nivå, känner lust och engagemang och utvecklas maximalt i sitt lärande. För att uppnå detta ligger stort fokus på samarbete mellan skolans pedagoger. Pedagogerna arbetar också för att utveckla sin praktik i regelbundet återkommande lärandegrupper i såväl skolan som i fritidsverksamheten.

Vikingstad skola

Skicka e-post till Vikingstad skola

E-post: norraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 54 78

Besöksadress: Mimergatan 13 (se karta)

Postadress: Vikingstad skola
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/vikingstadskola http://www.linkoping.se/vikingstadskola

Rektor: Päivi Säteri
Telefon: 013-20 55 60

Rektor biträdande: Carolina Jansson
Telefon: 013-20 55 61

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 augusti 2019