Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om skolan

Atlasskolan är en kommunal skola för elever från förskoleklass till och med årskurs 6 med språkinriktning och internationellt perspektiv.

Atlasskolan

 

Vi utbildar framtidens världsmedborgare som fritt kan röra sig på den internationella arenan med goda språkkunskaper som grundläggande färdighet.

På Atlasskolan får man bli den man har möjlighet att vara!

Språkinriktning

Språkinriktningen innebär att alla elever får mer engelska redan från årskurs ett och att alla erbjuds en introduktion i spanska på lågstadiet. Från och med årskurs 4 börjar våra elever läsa franska, spanska eller tyska som språkval. För de elever som vill vänta med sitt språkval till årskurs 6 finns möjlighet att välja ytterligare studier i engelska.

Efter årskurs 6 finns möjlighet att fortsätta språkinriktningen på Elsa Brändströms högstadieskola. Det förutsätter ett aktivt val i samband med skolvalet till årskurs 7.

Engelska klasser

På Atlasskolan finns också två klasser med engelska som undervisningsspråk. Dessa klasser är reserverade för elever som vistas tillfälligt i Sverige. 

Internationellt perspektiv

Elevunderlaget och lärarpersonalen har stark internationell prägel. De flesta av våra språklärare undervisar i sitt modersmål (engelska, franska, spanska) och samtliga har svensk lärarlegitimation. Vi har goda resultat under en lång följd av år och en av orsakerna är språkinriktningen och det internationella perspektivet. Vi har höga förväntningar på oss själva och på våra elever vilket också leder till goda resultat.

Charlotta Andersson, rektor

 

Senast uppdaterad den 21 september 2020