Hoppa till huvudinnehåll

Innebandyprofil Ånestadskolan

På Ånestadsskolan erbjuder vi kommunens enda innebandyprofil. Syftet med profilen är att ge elever under årskurs 7-9 en möjlighet att kombinera kvalificerad träning med grundskolestudier. Idrott och lärande går hand i hand och kombinationen ger bra förutsättningar för goda studieresultat. Profilen förbereder eleverna för kommande gymnasiestudier med innebandyinriktning.

 

Upplägg

Upplägget för profilen är att individen är i fokus – skolarbete och idrottslig prestation ska samspela och fungera så bra som möjligt för eleven. Skolan är viktigast och förutom profildelen följer eleverna som går innebandyprofilen undervisningen precis som alla andra.

Syfte

Syftet med träningarna på skoltid är att komplettera och utöka träningarna med klubblaget. Träningar utgår från individen och fokus är att utveckla förmågor som ger resultat i innebandyspelet.

Träningarna

Eleverna vid innebandyprofilen har två innebandyträningar i veckan, totalt 120 min, under skoldagarna. Träningarna leds av kvalificerade instruktörer med många års erfarenhet. Ansvarig instruktör: Martin Laakso

Ansökan och antagning

Målgrupp för val till innebandyprofil är blivande år 7- elever med ett stort intresse för innebandy. Ansökan till innebandyprofilen sker på Linköpings kommuns hemsida. När skolvalet är genomfört kommer Ånestadsskolan att bjuda in till uttagsträningar, onsdag 17/2 eller torsdag 18/2 kl.15-17.
För information och ansökan till innebandyprofilen se information om skolval till årskurs 7 på kommunens gemensamma sida.

 

Senast uppdaterad den 1 december 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: