Hoppa till huvudinnehåll

Tips för pedagoger

Här finns länkar till sidor jag tipsat om, tips på nya böcker i skolbiblioteket med mera.

Så styrs Sverige - lättläst

Arbeta med valet 2018

Alla väljare

Youmo i praktiken - En vägledning om att samtala med unga nyanlända om frågor som rör hälsa, sexualitet och jämställdhet.

Youmo för ungdomar på flera språk

Information om Sverige på flera språk  - För den som är ny i ett land är frågorna många och informationsbehovet stort. Länsstyrelsernas gemensamma webbportal syftar till att
möta dessa behov.

Träna på ord och begrepp  - Libers webbappar fungerar som appar, men körs i webbläsaren i din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Med dem kan dina elever träna glosor, matte, begrepp och grammatik, eller lyssna på boken. Dessutom är de helt gratis!

Studis affischer på flera språk  - Affischer till flera ämnen.

Förintelsens överlevare berättar - Sverige tog emot ungefär 45 000 flyktingar från koncentrationslägren i Europa åren efter andra världskrigets slut. Några få av dem lever fortfarande och berättar här sina egna historier från det största brottet mot mänskligheten. Samtalen spelades in av Föreningen Förintelsens överlevande.

Nordiska språk

Jag och du av Inti Chavez Perez och Sara Teleman - I den här boken ställer ungdomar frågor och berättar själva om sina liv. Här kan du läsa om hur kroppen fungerar och om relationer. Boken är skriven särskilt för dig som är ny i Sverige. Boken finns även på arabiska.

Senast uppdaterad den 20 november 2017