Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Information till vårdnadshavare

Med anledning av covid -19 (coronaviruset) - information till dig som vårdnadshavare på Blästadsskolan

Här på Blästadsskolan flyter våra verksamheter på och vi arbetar för att bibehålla våra vardagliga rutiner samt förhåller oss till beslutade restriktioner.  

 Utifrån de frågor vi får i verksamheten vill vi nu förtydliga nedanstående. Informationen är hämtad från Linköpings kommuns hemsida (se länk).  

 Om ditt barn är fullt frisk och går i grundskolan är det viktigt att barnet går till skolan och deltar i undervisningen. Annars riskerar barnet att få ogiltig frånvaro.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som menar att ur ett smiddskyddsperspektiv finns i dagsläget ingen anledning att friska elever ska stanna hemma från skolan.

Om pollenallergi

Under Vanliga frågor och svar på sidan du når via länken hittar du information om hur du ska tänka om ditt barn har pollenallergi:

Skolrestaurangen

Folkhälsomyndigheten gick i tisdags ut med föreskrifter och allmänna råd där skolrestauranger nämndes. Livsmedelsverket har efter det gått ut med ett förtydligande om vad som gäller specifikt för skolrestauranger.

Livsmedelsverket poängterar att det inte är maten i sig eller serveringsbestick som är problemet ur en smittspridningsaspekt. Rekommendationen är att undvika trängsel.

Det innebär att skolrestaurangerna kan vara igång på samma sätt som tidigare och att eleverna kan fortsätta ta mat i serveringsdisken. Vi arbetar med att minska köerna i skolrestaurangen.

Idrottsundervisning

Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi sedan i onsdags fattat beslut om att genomföra alla idrottsundervisning utomhus. Inget ombyte eller dusch kommer att ske.

Prata med ditt barn om Corona

Här finns tips om hur du kan prata med ditt barn om Corona:

 

Varmt tack för gott samarbete!

 

Sabine Cervin                     Christina Bradley Ireman         Marie Häggh

rektor grundsärskolan        rektor grundskolan                   bitr rektor grundskolan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 27 mars 2020

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: