Öppen fritidsverksamhet

På Kvinnebyskolan har vi idag en kvalitativ fritidsverksamhet för år F-3. Vi kommer i augusti 2019 att utöka vår verksamhet med Kvinnebyklubben, en öppen fritidsverksamhet för elever i år 4-6.


 

Så här ansöker du om plats på Kvinnebyklubben

  • Anmäler ditt barn gör du via kommunens hemsida. Kostnaden är ungefär hälften av det du betalar idag i fritidsavgift (för barn i år 3). Klicka HÄR för att komma till anmälan
  • Du fyller också i en ”överenskommelse om barnomsorg”, blanketten finns att hämta på kommunens hemsida.

Information om Kvinnebyklubben

Eleverna kommer att kunna påverka verksamhetens innehåll och de ges möjlighet till större självständighet, frihet och ansvar, med stöd av våra engagerade pedagoger. Den öppna fritidsverksamhet-en kommer att pågå eftermiddagstid efter skolans slut till ca 16.45 och på loven.


Kvinnebyklubben kommer att hålla till i vår mellanstadiebyggnad. Vi har i dagsläget även tillgång till bildsal, scensal, musiksal, idrottsal och skolbibliotek.

Mellanmålet kommer att serveras både i matsalen och i Kvinnebyklubbens egna kök. Vi fokuserar på hälsofrämjande skolutveckling och erbjuder goda och nyttiga mellanmål som eleverna själva kan vara med och laga.

Kvinnebyskolans ledord Trygghet, Hälsa och Lärande ska genomsyra även denna verksamhet. Kvinnebyklubben omfattas av skolans kvalitetsarbete och vi utgår från läroplanen för fritidshemmet. Vi ger eleverna möjlighet att utveckla sina förmågor samt att känna delaktighet och gemenskap. Syftet är även att skapa mer utrymme för samverkan mellan stadier, verksamheter och närområde.

Vi ser fram emot att öppna Kvinnebyklubben för att förstärka utveckling och lärande under hela dagen även för mellanstadieelever.

 

Kvinnebyskolan synliggör verksamheten genom att använda Instagram. Där kan du få nyheter, följa med bakom kulisserna och se hur det är att vara elev, och personal, på skolan.

Vårt allmänna konto heter ”Kvinnebyskolan”, men vi har nu även startat upp ett konto som heter ”Kvinnebyklubben”. Till en början kommer vi att lägga ut bilder på förberedelserna av Kvinnebyklubben för att från och med augusti börja lägga ut saker vi gör i verksamheten. Följ oss gärna!

Snabba fakta till dig som vårdnadshavare

  • Kvinnebyklubbenär öppen från det att eleverna slutar sin skoldag till klockan 16.45. Har du tillsynsbehov innan skoldagens start och efter 16.45, ta kontakt med rektor.
  • Eleven går till Kvinnebyklubben på eget initiativ. Vi gör en överenskommelse med elev och vårdnadshavare hur tillsynen ska se ut.
  • På loven har vi öppet kl. 9.00–16.45 (inkl. lunch). Du lämnar då in ett schema utifrån de tider som du arbetar.
  • Anmäler ditt barn gör du via kommunens hemsida. Kostnaden är ungefär hälften av det du betalar idag i fritidsavgift (för barn i år 3). Klicka HÄR för att komma till anmälan
  • Du fyller också i en ”överenskommelse om barnomsorg”, blanketten finns att hämta på kommunens hemsida.

 

Varmt välkomna till Kvinnebyklubben!

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 27 maj 2019