Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om skolan

Välkommen till Vist skola!
Här arbetar engagerad personal för att alla elever ska nå så långt som möjligt.
För att få bästa möjliga resultat har vi eleven i fokus. Vi arbetar med tydlig återkoppling för att stimulera mot högre måluppfyllelse. På vår skola ska alla elever känna sig trygga och utveckla sina sociala förmågor.

Skolan

Vist skola är en F-6 skola som ligger i Sturefors, strax söder om centrala Linköping. Skolan har totalt ca 300 elever. Här finns en väl utvecklad fritidsverksamhet för alla åldrar. Det finns även ett fokus /stadsbibliotek som är till för både allmänheten och skolan. Här har vi närhet till vacker miljö med en fin och välbesökt badplats.

Skolans verksamhet

I Sturefors har vi ett gäng härliga vetgiriga elever som kan nå långt med vår hjälp och stöttning. Linköpings kommun har satt upp tre övergripande mål som stämmer väl överens med hur vi arbetar på skolan.

Maximalt lärande, Lust och engagemang och Likvärdig utbildning.

I skolans verksamhet arbetar vi med höga förväntningar på eleverna. Det ska vara tydligt vad varje elev ska lära sig och vilket stöd de behöver för att utvecklas. Vi arbetar vidare med våra pedagogiska planeringar med tydliga kravnivåer och exempel på vad eleven ska kunna på olika nivåer. Fritidshemmens verksamhet kompletterar skolan genom att vi arbetar med de förmågor som eleverna behöver utveckla för att nå målen. Vi arbetar systematiskt utifrån en arbetsmodell i våra teman för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten. För att väcka lust och engagemang arbetar vi med att få en bättre ”vi känsla” på Vist skola. Våra traditioner är viktiga för att hålla ihop oss på skolan. Under året genomför vi många aktiviteter som stärker sammanhållningen. Skolan har ett väl utbyggt samarbete med föräldrarna, inte minst vår trivselkväll tillsammans med föräldrarådet.

Vi ses på Vist!

Rektor: Elisabeth Peterffy Moberg
Telefon: 013-20 55 01

Rektor biträdande: Sofia Lundberg
Telefon: 013-26 25 57

Senast uppdaterad den 6 april 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: