Hoppa till huvudinnehåll

Folkungaelever nominerade i Unga reportrar 2023!

Unga reportrar är en tävling som utlyses av Håll Sverige Rent varje år. Där får skolelever göra egna reportage med miljö- och hållbarhetstema. I år har man kunnat välja mellan tema plast, återvinning/återbruk, beteendeförändringar för miljön och konsumtion. Ett av Folkungaskolans bidrag har gått vidare i tävlingen. Se längre ner på sidan!

Framtidsinriktning - årskurs 7

Framtidsinriktningen i årskurs 7 har gjort filmreportage och skickat in bidrag till tävlingen. Välkomna att ta del av dessa här nedan genom att scanna QR-koderna! Det går också att använda länkarna längst ner på sidan.

Konsumindre

Vi behöver konsumera mindre plast. Ett sätt kan vara att inte konsumera den och sedan slänga - utan återvinna den, så att det är samma plast vi konsumerar igen. Hur kan man göra det enklare?

Potatisplast

Plast bryts inte ner i naturen utan blir bara till skadlig mikroplast. Men tänk om man kan göra nedbrytbar plast av potatisskal.

Att återvinna mobiler

Vad gör folk med sina gamla mobiler när de skaffar en ny? Vad borde man göra och varför är det så viktigt? Och vad händer med mobilerna man lämnar in?

Senast uppdaterad den 17 mars 2023

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: