Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Information om förskoleklass hösten 2020

Välkommen du som ska börja förskoleklass hösten 2020!
I dagarna skickas information ut till vårdnadshavare till blivande elever i förskoleklass. Just nu sker förändringar snabbt i vår verksamhet och aktiviteter och datum ändras och ställs in, därför har vi samlat information till er vårdnadshavare här.

Informationen på den här sidan finns samlad i en nedladdningsbar fil i formatet PDF.

En grupp elever står på rad och tittar in i kameran. Tjejen längst fram har en läsplatta under armen.

 

Välkommen till T1-skolorna!

Kunskap på riktigt - Trygghet som känns

Vi ser fram emot att få möta Ditt barn i förskoleklass till hösten. T1-skolorna är en skola med två skolbyggnader. Våra ettor och förskoleklasser är på Tunvallaskolan och våra tvåor till sexor är på Fridtunaskolan. Under 2021 är planen att vi alla ska flytta in på Fridtunaskolan som byggs ut med en ny skolbyggnad. Fritidsverksamheten kommer att vara i anslutning till klasserna.

Hur ni som vårdnadshavare får information

Med tanke på de snabba förändringar som sker i samhället idag kan vi snabbt behöva ändra planerade aktiviteter och information. Vi skuckar ut information till er vårdnadshavare i och med detta brev, men också via mail enligt de kontaktuppgifter som vi har fått från Utbildningsförvaltningen. Gå in på Dexter och se om era mailuppgifter är uppdaterade så att vi kan nå er via mail. Uppdaterad information kommer också att ligga på hemsidan. Preliminära klasslistor kommer att skickas hem under maj månad.

Inskolningstillfällen

För att starten hos oss ska bli så bra som möjligt erbjuder vi ditt barn ett inskolningstillfälle för att bekanta sig med de andra eleverna, lokalerna och de förskoleklasslärare som arbetar i gruppen.

För att minska antalet barn som träffas vid varje tillfälle så kommer vi att ta emot grupperna vid varsitt tillfälle. Dessa tillfällen är:

Torsdag 14 maj klockan 8.30-9.30, grupp A och B.
Onsdag 27 maj klockan 8.30-9.30, grupp C och D.
Mer information om vid vilket tillfälle ditt barn tas emot kommer med klasslistorna.

Alla barn träffas på skolgården på Tunvallaskolan. Vi önskar i möjligaste mån att träffa barnen utan föräldrar dessa stunder.

Vissa förskolor har många barn som ska till T1-skolorna och har möjlighet att följa barnen till Tunvallaskolan och hämtar upp dem igen efter inskolningens slut, på andra förskolor är det föräldrarna som ansvarar för att följa med sina barn. Hör efter vad som gäller på din förskola!

Ni kommer sedan att bjudas in till ett inskolningssamtal tillsammans med barnet under juni månad.

Föräldramöte

Det planerade föräldramötet under våren är flyttat till augusti. Ni kommer då att få träffa klasslärare och ledning.

Obligatorisk förskoleklass

Året i förskoleklass fungerar som en bro mellan förskola och grundskola i och med att arbetssätt från de båda skolformerna möts. Förskoleklassens uppdrag är att förbereda eleverna för grundskolan genom att stimulera elevernas utveckling och lärande.

Från höstterminen 2018 blev förskoleklassen obligatorisk. Det innebär att det är samma närvarokrav som i skolan. Förskoleklassen har start- och sluttider och om man skulle behöva var ledig så fyller man i en ledighetsansökan. Vid sjukdom meddelar vårdnadshavare frånvaro.

Klassindelning

Linköpings kommun har tagit beslut om att de obligatoriska undervisningstimmarna i förskoleklass ska fördelas på 3 timmar om dagen. Till det tillkommer lunch.
Vi har tagit emot 84 elever som kommer att grupperas i 4 grupper, varav 2 grupper undervisas på förmiddagen och två på eftermiddagen. Information om vad som gäller för ditt barn skickas i samband med klasslistorna.

Hösttermin

Höstterminen 2020 startar onsdagen den 19 augusti. Mer information om uppstarten kommer.

Mer information om T1-skolorna, terminstider och annat hittar ni på vår hemsida under rubriken "Läsårstider".

Med vänliga hälsningar,

Monica Gudomlund
Biträdande rektor T1-skolorna
013-20 58 88
monica.gudomlund@linkoping.se

För eventuella frågor går det också bra att kontakta administratör Sofia Frykberg, telefon 013-20 78 51.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 3 april 2020

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: