Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ansökan och antagning

Om du har sökt en utbildning utanför Östergötland får du även ett antagningsbesked via dem. På antagningsbeskedet ska det alltid stå hur och vilket datum man senast ska svara. Det är mycket viktigt att du svarar på alla besked du har blivit antagen till så snart du kan. Du kan bara tacka ja till en av platserna.

Vilka gymnasieutbildningar finns att söka?

I katalogen Gymnasievalet/programväljaren kan du läsa vilka program och skolor som finns i Linköping. Katalogen finns att hämta digitalt.

Ansökan till gymnasie- och gymnasiesärskolan görs via webbplatsen gymnasiestudera.se (se länkpuff). Där finns även information om samtliga utbildningar i Östergötland och Tranås.

Om en utbildning inte startar lägger gymnasieantagningen ut det på sin hemsida gymnasiestudera.se under fliken Information-Förändring i programutbud.

Frisök

Elever som söker till årskurs 1 har rätt att söka nationella program i hela landet även om utbildningen finns i hemkommunen, så kallat frisök. Man kan då bli antagen om det finns lediga platser, det kallas andrahandsmottagning. Om utbildningen är riksrekryterande eller är på en fristående gymnasieskola söker eleven och konkurrerar på lika villkor som elever folkbokförda i hemkommunen.

Mer information via webben

Här hittar du länkpuff till webbplats där det finns information om samtliga gymnasieutbildningar i Sverige. Om du söker utbildning utanför Östergötland får du själv kontakta respektive skola eller kommun.

Digitala programväljaren - webbsida - gymnasiesärskolan
Programväljaren för gymnasiesärskolan - PDF

Senast uppdaterad den 26 januari 2021