Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ansökan och antagning

Från och med den 1 juli kan du logga in på gymnasiestudera.se och se ditt slutliga antagningsbesked (följ länkpuffen på den här sidan). Koden för att logga in på webben är densamma som du använt vid ditt gymnasieval. Den 21 juli är sista svarsdag då du ska ha svarat på ditt antagningsbesked via webben, eller för dig som fått ett skriftligt antagningsbesked genom att skicka in svarskortet.

Om du har sökt en utbildning utanför Östergötland får du även ett antagningsbesked via dem. På antagningsbeskedet ska det alltid stå hur och vilket datum man senast ska svara. Det är mycket viktigt att du svarar på alla besked du har blivit antagen till så snart du kan. Du kan bara tacka ja till en av platserna.

Vilka gymnasieutbildningar finns att söka?

I katalogen Gymnasievalet/programväljaren kan du läsa vilka program och skolor som finns i Linköping. Katalogen finns att hämta digitalt.

Ansökan till gymnasie- och gymnasiesärskolan görs via webbplatsen gymnasiestudera.se (se länkpuff). Där finns även information om samtliga utbildningar i Östergötland och Tranås.

Om en utbildning inte startar lägger gymnasieantagningen ut det på sin hemsida gymnasiestudera.se under fliken Information-Förändring i programutbud.

Frisök

Elever som söker till årskurs 1 har rätt att söka nationella program i hela landet även om utbildningen finns i hemkommunen, så kallat frisök. Man kan då bli antagen om det finns lediga platser, det kallas andrahandsmottagning. Om utbildningen är riksrekryterande eller är på en fristående gymnasieskola söker eleven och konkurrerar på lika villkor som elever folkbokförda i hemkommunen.

Mer information via webben

Här hittar du länkpuff till webbplats där det finns information om samtliga gymnasieutbildningar i Sverige. Om du söker utbildning utanför Östergötland får du själv kontakta respektive skola eller kommun.

Gymnasieantagningen

Till e-postformulär för Gymnasieantagningen

E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Telefon: 013-208820
Telefontid: Måndag-Fredag 10.00-11.00

Postadress: Linköpings kommun
Gymnasieantagningen
581 81 Linköping

Senast uppdaterad den 7 oktober 2020