Bilskadereparatör

Är du intresserad av bilar och vill återställa dem i nyskick efter krockar eller plåtskador så är detta en utbildning för dig. Skolan erbjuder dig en grundläggande utbildning med hög kvalitet till bilskadereparatör här på Anders Ljungstedts gymnasiums vuxenutbildning.

Utbildningen ger dig kunskaper om hur man reparerar skador på olika fordon. Det kan vara allt från bucklor, repor eller andra skador på bilens kaross. Du får lära dig om bland annat kaross, inredning och materiallära eftersom den traditionella plåtkarossen ersätts allt mer av nya legeringar och kompositer, dvs sammansättningar av olika metaller, plaster och/eller glasfiber.

Efter utbildningen

Efter slutförd utbildning kan du få anställning på företag som är specialiserade på karosseriarbeten eller en större bilskadeverkstad.

Förkunskaper

Rekommenderade förkunskaper är godkända grundskolebetyg i matematik eller motsvarande samt svenska eller svenska som andraspråk.

Kursstart

Du kommer att kallas till en obligatorisk informationsträff cirka en vecka innan kursstart som är den 9 september 2019.

Utbildningstid: 40 veckor

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper och önskemål. Du planerar i samråd med din lärare hur din utbildning ska utformas så att den passar för just dina framtidsplaner. Studierna är på heltid under ca ett år.

Riktningsteknik – introduktion

200 poäng

Karosserikonstruktioner och inredning

200 poäng

Riktbänkssystem

200 poäng

Skadebesiktning och produktionsflöde

100 poäng

Småreparationer – karosseri

100 poäng

CENTRUM FÖR VUXENUTBILDNING

Nygatan 19
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00
studievagledning.vux@linkoping.se
www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 14 augusti 2019