Design och mönster - kvällskurs

Designa och sy egna kläder som passar dig och har den färg, form och det mönster som du själv har valt! Våra salar har stora arbetsytor, professionella maskiner och all utrustning du behöver.

Textil design - kvällskurs

 

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av design, mönster eller sömnad för att gå dessa kurser. Utbildningen är på grundläggande nivå och undervisningen anpassas efter varje deltagare

Mål

Du kommer att få lära dig hela processen från idé till färdigt plagg - skiss, mönster, tillskärning och sömnad.

Innehåll

Vi arbetar med grunderna i fackteckning, mönsterkonstruktion och sömnad. Varje kurstillfälle startar med en gemensam genomgång.

Material

Utbildningen är gratis. Du betalar endast för material. Du tar med dig det material du behöver i form av penna, sudd, papperssax, synål, knappnålar, tygsax och måttband. Du kan även ta med tyg och mönster. Det finns möjlighet att köpa tyg och andra tillbehör (blixtlås, mellanlägg) på utbildningen. En fast kostnad per plagg täck kostnader för tråd och mönsterpapper. Du kan skaffa kurslitteratur (Ersman/Öberg Mönster och konstruktioner för damkläder) på egen hand eller köpa på utbildningen (350kr). Du kommer också behöva en ¼-skallinjal som du kan ta med eller köpa på utbildningen (300kr).

Kursupplägg

Kurspaketet består av kurserna Design 1 (100 poäng) samt Mönsterkonstruktion 1 (100 poäng). Kursledare finns på plats mellan kl. 17 – 20. Det finns möjlighet att arbeta på egen hand från kl. 16.00 i lokalerna.

Praktisk information

Plats

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
58254 Linköping

Tid

Måndagar och onsdagar
kl. 17.00 - 20.00

HT19 2019-08-19 – 2019-12-20

Studietakt: 50 % (halvtid)

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande.

Utvecklingsmöjligheter och vidare studier

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och kläder. Vill du satsa mer på sömnad har vi också den utbildningen Textil Design.

Länk till textil design

Undervisande personal

Undervisningen leds av personal med gedigen erfarenhet och relevant utbildning inom ämnet. De pedagoger som leder undervisningen är Maria Selin och Jacqueline Holmgren.

 

CENTRUM FÖR VUXENUTBILDNING

Nygatan 19
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00
studievagledning.vux@linkoping.se
www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 20 juni 2019