Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Design och mönster - kvällskurs

Designa och sy egna kläder som passar dig och har den färg, form och det mönster som du själv har valt! Våra salar har stora arbetsytor, professionella maskiner och all utrustning du behöver.

Tre bilder bredvid varandra. Från vänster: skiss på vit byxdräkt, klädesplagg i vitt på ställ och böcker med blommig design

 

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av design, mönster eller sömnad för att gå dessa kurser. Utbildningen är på grundläggande nivå och undervisningen anpassas efter varje deltagare

Mål

Du kommer att få lära dig hela processen från idé till färdigt plagg - skiss, mönster, tillskärning och sömnad.

Innehåll

Vi arbetar med grunderna i fackteckning, mönsterkonstruktion och sömnad. Varje kurstillfälle startar med en gemensam genomgång.

Material

Utbildningen är gratis. Du betalar endast för material. Du tar med dig det material du behöver i form av penna, sudd, papperssax, synål, knappnålar, tygsax och måttband. Du kan även ta med tyg och mönster. Det finns möjlighet att köpa tyg och andra tillbehör (blixtlås, mellanlägg) på utbildningen. En fast kostnad per plagg täck kostnader för tråd och mönsterpapper. Du kan skaffa kurslitteratur (Ersman/Öberg Mönster och konstruktioner för damkläder) på egen hand eller köpa på utbildningen (350 kr). Du kommer också behöva en ¼-skallinjal som du kan ta med eller köpa på utbildningen (150 kr).

Kursupplägg

Vårterminen 2020 erbjuder vi kursen Hantverk introduktion (200 poäng) två kvällar i veckan på tisdagar då vi arbetar med modeteckning och textil design, samt på torsdagar då vi arbetar med mönster och sömnad. Du kommer att arbeta med hela processen vid framställande av plagg plus mycket annat. Kursen Mönsterkonstruktion 1 (100 poäng) erbjuds också.

Kursledare finns på plats mellan kl. 17 – 20. Det finns möjlighet att arbeta på egen hand från kl. 16.00 i lokalerna.

Terminstider

Start Höstterminen 2021. 

Terminstiderna för kursen är: 21-08-16 till 21-12-17.

Mer information om VT22 kommer under hösten.

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Studietakt: 50 % (halvtid)

Undervisande personal

Undervisningen leds av personal med gedigen erfarenhet och relevant utbildning inom ämnet. 

Senast uppdaterad den 23 februari 2021