Flygplansmontör

Utbildningen till flygplansmontör på Anders Ljungstedts gymnasium är särskilt framtagen för dig som tänker dig en framtid som tekniker inom flygindustrin och speciellt utformad efter Saabs framtida behov av kvalificerad arbetskraft inom produktionsdelen av Saab Aeronautics.

Vuxenutbildning till flygplansmontör på Anders Ljungstedts gymnasium

 

Du erbjuds en utbildning på Saab i hjärtat av flygindustrin. Lärlingsutbildningen bedrivs inom ramen för vuxenstudier av Teknikcollege på Anders Ljungstedts gymnasium i samarbete med Saab Aeronautics.

Utbildningens längd är 40 veckor varav minst hälften tillsammans med kvalificerade handledare på Saab. Under utbildningens gång blir du en viktig kugge i ett team som arbetar tillsammans med att ta fram Saabs flygplan. Vi söker dig som har teknikintresse, engagemang, motivation och personlig mognad!

Efter utbildningen

Efter genomför utbildning kan dina arbetsuppgifter bland annat bestå av plåt- och profilinriktning, NC-bearbetning, monteringsarbete, processverksamhet, efterbearbetning och kvalitetskontroll.

Behörighetskrav

Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande

Teknikcollege på Anders Ljungstedts gymnasium i samarbete med Saab Aeronautics är utförare av utbildningen. Denna utbildning omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Om du inte är svensk medborgare så kommer du inte att kunna genomföra APL-delen vilket leder till att du inte blir anställningsbar som flygplansmontör

Vid kursstart ska du kunna visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Om du har prickar i belastningsregistret kommer du inte kunna genomföra APL på Saab och därmed blir du inte anställningsbar som flygplansmontör.

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper. Studierna bedrivs på heltid under 40 veckor där cirka 20 veckor av utbildningen är förlagt på Saab

Datorstyrd produktion

DARDAT01S

100 p

Cad 1

CADCAD01

50 p

Produktionskunskap

PRDPRO01

100 p

Tillverkningsunderlag 1

TILTIL01

100 p

Människan i industrin

MÄIMÄN01

100 p

Produktionsutrustning 1

PRUPRD01S

100 p

Tillverkningsunderlag 2

TILTIL02

100 p

Industriell mätteknik

PRUIND0

50 p

Planering av kursutbud sker i samråd med Saab

 

700 p

Terminstider:

Utbildningen startar HT19

Kontakt

Mårten Larsson, rektor för Teknikcollege i Linköping
070-620 72 66

Torbjörn Johnsson Samordnare vuxenutbildning 
013-20 72 94

Senast uppdaterad den 17 oktober 2018