Lärlingsutbildning med inriktning mot storkök, catering och restaurang
Är du kreativ och vill arbeta med matlagning eller bakning då erbjuder vi dig en yrkesutbildning i lärlingsform med inriktning mot storkök/kock
På utbildningen mot kök får du lära dig att arbeta professionellt med tillagning av såväl svenska som internationella delikatesser och maträtter för både storkök, cateringverksamhet och restaurang.
Du får möjlighet att lära dig yrkesmässig tillagning av både kalla och varma rätter, råvaruhantering, metoder och livsmedelshygien. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som kallskänka i butik eller på restaurang, restaurangbiträde, kock eller med cateringförsäljning. Utbildningen sker till största delen ute på ett företag och studieplanen är individuellt anpassad. Det finns även möjlighet att läsa enstaka kurser inom ramen för utbildningen
Krav på förkunskap
Svenska och matematik motsvarande årskurs 9
Efter utbildningen
Detta är en bred utbildning med en stor arbetsmarknad. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som restaurangbiträde, enklare kock eller inom storkök
Förslag på kursinnehåll:
Nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras.
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Matlagning - specialisering | MALMAL00S | 100 |
Matlagning 1 | MATMAT01 | 100 |
Matlagning 2 | MATMAT02 | 200 |
Matlagning 3 | MATMAT03 | 200 |
Terminstider:
Start Höstterminen 2021.
Terminstiderna för kursen är: 21-08-16 till 21-12-17.
Mer information om VT22 kommer under hösten.
Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande
Kontakt
Torbjörn Johnsson
013-20 72 94
CENTRUM FÖR VUXENUTBILDNING
Badhusgatan 5
582 22
Linköpings kommun