Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Väg- och anläggningsarbetare

Anders Ljungstedts gymnasium erbjuder en vuxenutbildning inom Mark och anläggning. Inom Mark och Anläggning kommer du att arbeta mycket med att få lära dig olika markarbeten som görs före och efter ett husbygge, en väg eller ett ledningsnät, husgrunder. Olika Va-anläggningar samt kunskap om dränering samt gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar

Efter utbildningen

Efter utbildningen följer färdigutbildning på ett företag inom branschen. Färdigutbildningen får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling.

Förkunskaper

Rekommenderade förkunskaper är godkända grundskolebetyg i matematik eller motsvarande samt svenska eller svenska som andraspråk.

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper och önskemål. Du planerar i samråd med din lärare hur din utbildning ska utformas så att den passar för just dina framtidsplaner. Studierna är på heltid under ca ett år.

Anläggningsprocessen

200p

Anläggning 1

100p

Anläggning 2

200p

Stensättning

100p

Anläggning ledningsbyggnad

200p

Anläggning vägbyggnad

100p

Anläggning – gröna ytor

200p

Terminstider

Start Höstterminen 2021. 

Terminstiderna för kursen är: 21-08-16 till 21-12-17.

Mer information om VT22 kommer under hösten.

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Torbjörn Johnsson
013-20 72 94

www.linkoping.se/alg

Senast uppdaterad den 23 februari 2021