Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Flygteknikerutbildningen - Yrkeshögskoleutbildning (Helikoptertekniker Kat B1)

Flygteknikerutbildningen på Anders Ljungstedts gymnasium är en Yrkeshögskoleutbildning med inriktning Helikoptertekniker (Kat B1). Att vara flygtekniker handlar i grunden om att skapa trygghet för andra människor. Flygtekniker arbetar i underhållsorganisationer och utför bland annat reparationer och tillsyn på flygfarkoster. Utbildningen består av tre delar: teoriundervisning, intern praktik och lärande i arbete. Utöver detta tillkommer ett examensarbete.

Internationella karriärmöjligheter

Utbildningen regleras av EU:s lagstiftning inom det europeiska luftfartsregelverket. Det innebär att du efter genomförd godkänd utbildning och praktik kan erhålla en certifiering som är godkänd i hela Europa. De teoretiska examinationerna genomförs av studenterna på en av regelverket avsatt tid och består av flervalsfrågor och i förekommande fall essäfrågor. Även praktiska examinationer genomförs.

Fokus på ansvar och kvalitet

Som flygtekniker har du ett stort ansvar och många personer litar på att ditt arbete utförs korrekt, kraven på säkerhet och kvalitet är höga. Att kunna inhämta information ur manualer och tillgodogöra sig ny teknik, både på svenska och engelska, är något yrkesrollen kräver. Som flygtekniker verkar du både självständigt och i samarbete med andra. Vanliga arbetsuppgifter inkluderar underhåll av flygfarkoster, struktur och kompositarbeten samt planering och beredning av underhåll.

Ansökan till utbildning sker genom Östsvenska yrkeshögskolan (se länk nedan).

Senast uppdaterad den 8 september 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: