Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Elevkår

Vi i elevkåren är en självständig grupp som försöker förbättra skolmiljön på elevernas villkor. Styrelsen i elevkåren är själva elever på skolan. Eleverna på skolan får komma med förslag till oss som vi sedan försöker förverkliga. Det är vi i styrelsen som ska inspireras av eleverna i skolan. Elevkåren har övergripande möten som alla elever kan gå på för information om vad som händer på skolan, alla är välkomna!

Logotyp: Anders Ljungstedts Elevkår. Hjälp oss göra din skolgång bättre!

 

Innebörd att vara med i elevkåren

Medlem i styrelsen

Det kräver ansvar av medlemmen att sitta med i styrelsen, men man får vara delaktig och engagera sig i olika slags evenemang. Att ha varit med i elevkårens styrelsen är något som ser bra ut i ditt CV. Som medlem i styrelsen får du tillgång till olika rabatter, t.ex. har vi på Ljunkan rabatt på C.L.Seifert, vilket är ett företag som säljer studentmössor. Man får även en stor gemenskap som grupp vilket är roligt.

Medlemmar

Man stödjer styrelsen men har inget personligt ansvar. Som medlem har du förtur, rabatt och liknande på alla event som styrelsen ordnar. Ju fler medlemmar vi är desto mer pengar får elevkåren in per medlem från Sveriges Elevkårer. Det betyder att vi i styrelsen kan ordna ännu mer saker för alla medlemmar. Det kostnadsfritt att vara medlem. 

Elevkårens lokal ligger längre bort i gallerian precis innan M-korridoren. Vi har en pil hängande i taket som ni kan kolla efter. 

Styrelsen och utskott

I organisationen för elevkåren finns elevkårsstyrelsen som fattar besluten. Utanför styrelsen finns även utskott, där personer har särskilda ansvar. Det inkluderar bland annat bal, studenten samt en revisor som är oberoende av styrelsen.

Styrelsen

Cissi Mathiesen Ordförande
Allis Svensson Vice Ordförande

Kontakt

Kontakta oss på e-post: elevkarenalg@gmail.com

Med vänliga hälsningar
ALE, Anders Ljungstedts Elevkår

Senast uppdaterad den 14 september 2020