Odinsbarn

Odinsbarn av Siri Pettersen

Odinsbarn av Siri Pettersen

 

”Så vad i Slockna är du för något? Du är ingen vålnad. Och du är inte heller en blind. Är du bara vanskapt?” Han vände henne så att hon låg på mage och strök längs ryggraden där svansen skulle ha suttit. Siaren skulle veta att han inte var den som lyssnade på kärringprat, men barnet talade för sig själv. Hon var inte av ymsätt.
Du är rötan.

Denna fantasybok som är inspirerad av nordisk mytologi utspelar sig i Ymslandet, en värld där alla har svans och kan ”famna”, att känna livskraften i marken. Men när huvudpersonen Hirka mystiskt kommer till denna värld som nyfödd saknar hon både svans och förmågan att kunna famna..

I Odinsbarn, första boken i triologin, får man följa barndomsrivalerna Hirka och Rime som tonåringar. Hirka är uppfostrad av en ganska fattig läkekunnig fadersfigur i en liten stuga ute i skogen, och Rime tillhör en av de äldsta och mäktiga familjerna i hela Ymslandet. I boken får de båda kämpa med att hitta sin plats i världen och lära sig vem de egentligen är, både för sig själva och för varandra.

Det är en oerhört spännande bok fylld av äventyr, spänning, vänskap och fientlighet. Samtidigt är det en berättelse om identitet och makt, hemligheter och att finna sig själv, och vad som händer när resten av världen inte nödvändigtvis håller med…

^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^

Titel: Odinsbarn
Författare: Siri Pettersen
Hylla: u Hce Fantasy
Sidor: 661 s.
Andra böcker i serien: Del 2: Röta, Del 3: Kraften


Första mening: "Thorrald lyckades ta sig in genom dörren, men han förmådde inte stänga den bakom sig."

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 november 2017