Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Unikum - Linköping kommuns nya lärplattform

Information till dig som vårdnadshavare

Nu under höstterminen börjar vi använda en ny plattform i alla kommunala grundskolor och gymnasieskolor som heter Unikum. För att ta del av informationen som finns i Unikum använder du appen Unikum Familj eller via webben där du loggar in med exempelvis BankID.

Via Unikum kommer du som vårdnadshavare under vecka 48 få insyn i ditt barns lärande genom att ta del av planeringar och få meddelanden från skolan. Du kan även i Unikum Familj se schema och göra frånvaroanmälan. För att få en sammanställning över ditt barns frånvaro behöver du fortfarande logga in till Frånvaro Gymnasiet. 

I Unikum kommer du under vårterminen kunna ta del av ditt barns kunskapsläge i de pågående kurserna och förbereda dig inför vårterminens utvecklingssamtal.

Gymnasieskolorna arbetar gemensamt för att hitta de bästa sätten att använda Unikum. Därför vill vi reservera oss för att informationen i Unikum kan komma att variera.

För att inte gå miste om viktig information måste du som vårdnadshavare logga in i Unikum Familj och godkänna användarvillkoren samt kontrollera att din e-postadress är korrekt. För att korrigera e-postadressen loggar du in till Dexter och uppdaterar dina kontaktuppgifter. Inloggningen till Dexter når du via sidan www.linkoping.se/gymnasieskola där du klickar på Inloggning för vårdnadshavare och sedan på länken Uppdatera/registrera kontaktuppgifter.

För mer information om inloggning och funktioner i Unikum, går du in på www.linkoping.se/gymnasieskola och klicka in på länken Unikum. Där hittar du även frågor och svar, en introduktionsfilm och en kom igång-film.

Senast uppdaterad den 30 november 2020