Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning Hår- och makeupstylist

Är du en person som vill utbilda dig inom skönhet, mode, färg och form men ändå få grundläggande behörighet till högskolan? Då är det här skolan och utbildningen för dig! Anders Ljungstedts gymnasium erbjuder alla elever en möjlighet till att samtidigt som du läser ordinarie program läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Hår- och makeupstylist

 

Det här är utbildningen för dig som älskar att uttrycka dig kreativt. Vår passion är skönhet, mode, färg och form. Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom makeup och naglar, hårstyling, mode, textil, färg och stilanalys. Denna utbildning passar dig som är social, öppen och kreativ. Här får du lära dig grunderna inom yrket stylist. Du som söker ska vara en målinriktad person med visioner och som tycker om att arbeta nära andra människor. Du kommer ofta att arbeta självständigt och måste kunna välja material och verktyg på egen hand samt hitta egna lösningar när problem dyker upp. Detta får du träna på under din utbildningstid hos oss. Utbildningen ger dig alla grunder inom stylistyrket. Då yrket är i ständig förnyelse anpassar vi utbildningen helt efter nya trender och tekniker.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Arbetsplatsförlagt lärande gör du på en arbetsplats. Det kommer att ske under 15 veckor fördelat på de tre åren du läser hos oss. Du följer salongens arbetstider och rutiner och är då en del av arbetsplatsen. Vi är inte knutna till något stort företag då branschen består av många småföretagare.

Utgångar eller studievägar efter gymnasiet:

• Stylist
• Fortsatta studier på yrkeshögskola
• Detaljhandeln
• Klädbutiker som personlig stylist/säljare
• Nagelteknolog
• Makeupartist
• Yrken inom media, TV, teater eller foto

 

Senast uppdaterad den 15 oktober 2019

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: