Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning Fastighet

Väljer du inriktning Fastighet får du en bred utbildning. Här får du lära dig underhåll av en fastighets yttre och inre miljö. Du får kunskap om fastighetsteknik såsom värmesystem, avläsning av mätare och inställning av utrustning.

Inriktning Fastighet på VVS- och fastighetsprogrammet

 

Du får även lära dig fastighetsreparationer samt skötsel av park och trädgård. Efterfrågan på personer med utbildning inom fastighet är stor. Med en mer avancerad teknisk utrustning i våra byggnader kräver branschen välutbildad personal. Anders Ljungstedts gymnasium har ett brett och välutbyggt nätverk med företag inom branschen och du får chans att göra APL på företag som kan leda till en anställning. Efter avslutad utbildning kommer du ha ett rörligt arbete och träffa många människor. B-körkort är ofta ett krav för anställning. 

Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) finns på inriktningen, då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen under år två och tre.

Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.

Yrken och fortsatta studier:

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som fastighetsskötare och fastighetstekniker. Du kan också fortsätta studera till t ex fastighetsförvaltare, fastighetsvärd och fastighetsingenjör. 

Senast uppdaterad den 4 februari 2019