Framgångsrika Berzeliuselever

2019-03-11
Språkolympiaden
Isabel Neubauer och Karolina Wälivaara i klass NA17A vann regionfinalen i Franska som hölls på Katedralskolan den 6 mars. De kommer att representera Berzeliusskolan i Språkolympiadens final som äger rum i  Malmö den 29 mars.
>> Läs mer om Språkolympiaden

2018-09-06
Sveriges viktigaste landslag – Yrkeslandslaget!
I Yrkes-EM (EuroSkills) och Yrkes-VM (WorldSkills) tävlar Sveriges yrkesskickligaste ungdomar mot världseliten i en rad olika yrken. Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och är en av världens största tävlingar alla kategorier. Där samlas ca. 1 200 ungdomar av de skickligaste yrkesutövarna i världen för att tävla mot varandra i ca. 50 yrkesgrenar. Nästa stora tävling för det svenska yrkeslandslaget hålls i Budapest den 26-28 september 2018. 
>> Läs mer om Euroskills

De flesta deltagarna som ska tävla i Budapest har blivit medlemmar av det svenska yrkeslandslaget genom sina framträdande insatser vid senaste Yrkes-SM i Uppsala.
>> Läs mer om Yrkes.SM

De två tidigare Berzeliuseleverna Victor Nyberg och David Sohlkommer att tävla inom grenarna IT-Tekniker respektive Webbutvecklare.  
>> Läs mer om Yrkeslandslaget 

2018-05-23
Teknikåttan
Klass 8S vann även riksfinalen på Campus Norrköpng och kan nu titulera sig Sveriges bästa åttondeklass i naturvetenskap, matematik och teknik.
>> Artikel i Corren 2018-05-30
>> Läs mer om Teknikåttan

2018-04-23
Teknikåttan
Klass 8S vann regionfinalen och kommer att representera Berzeliusskolan i riksfinalen i Norrköping 23 maj.

2018-04-09
Biologiolympiaden
Miriam Rosén i NA15C har som en av fyra elever i Sverige
blivit uttagen till Biologiolympiaden i Iran 15 - 22 juli.
>>  Läs mer om Biologiolympiaden

2018-03-15
Språkolympiaden 
Alfas niondeklassare har med stor framgång deltagit i årets upplaga av Språkolympiaden. Vi har tillsammans med 24 000 andra elever ställt upp och tävlat i engelska, franska, spanska, svenska och tyska. Alla fem språken från skolan kvalificerade sig till regionfinalen i Linköping och där var två elever per språk uppe på scenen och tävlade tillsammans med fem andra skolor. Och med den äran!

Franska och spanska knep var sin fjärdeplats, engelskan tog en hedrande tredjeplats, svenskan gjorde en fenomenal uppryckning och slutade på andra plats. Tyskan slutligen vann årets regionfinal och är kvalificerade till finalen i Malmö den 12 april. Oscar Hägg och David Rosén får i Malmö möta de fem andra regionsegrarna.
>> Läs mer om Språkolympiaden

Senast uppdaterad den 7 september 2018