Spetsutbildning

Berzeliusskolan erbjuder dig som ska börja årskurs 7 att gå en spetsutbildning inom matematik, biologi, fysik och kemi. Utbildningen riktar sig till dig som har stort intresse och mycket goda kunskaper i naturvetenskapliga ämnen.

Spetsutbildningen är ett samarbete mellan grundskolan och gymnasieskolan på Berzeliusskolan. Den bygger vidare på den populära NO-inriktning som finns på grundskolan sedan tidigare men här kommer studietakten när det gäller spetsämnena vara betydligt högre. Utbildningen innehåller både breddning och fördjupning och i år 9 kommer vi att läsa gymnasiekursen 1C i matematik som ges av gymnasielärare. Inslag från gymnasiekurser kommer att finnas i alla spetsämnen och även dessa ges av gymnasielärare. Övriga ämnen följer den ordinarie studieplanen.

De elever som söker kallas till tester som bl.a. visar om eleverna har tillräckliga förkunskaper för att kunna gå utbildningen. Eftersom platserna på spetsutbildningen fördelas utifrån testresultaten har alla lika stor chans att komma in (förutsatt att man inte rangordnat ett annat val högre och kommer in på det). Spetsutbildningen har riksintag vilket gör det möjligt att söka även från andra kommuner än Linköping. 

Jonas Gårdstam
E-post: jonas.gardstam@linkoping.se
Tel. 013 - 20 71 18


Åse Mellerskog
E-post: ase.mellerskog@linkoping.se 
Tel. 013 - 20 74 11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 april 2020

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: