Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Profiler och inriktningar

På Berzeliusskolans grundskola, år 7-9 kan du välja att antingen läsa högstadiet som vanligt eller välja en Idrottsprofil, NO-inriktning eller spetsutbildning inom matematik, biologi, fysik och kemi.

Berzeliusskolans grundskola har idag cirka 750 elever från hela Linköping. För att varje elev ska få så bra stöd som möjligt jobbar vi i arbetslag årskursvis. Undervisningen på Berzeliusskolan utgår från tydliga pedagogiska planeringar i varje ämne. För oss är det viktigt att tillgodose elevens individuella utveckling. De flesta går i högstadiet med det upplägg som erbjuds i den kommunala skolan men vi erbjuder också idrottsprofil, NO-inriktning samt spetsutbildning i matematik.

Idrottsprofil

Tack vare läget med närhet till idrottshallar och sportfält finns möjlighet erbjuder vi också en idrottsprofil. Idrottsprofil är för dig som är intresserad av idrott ur ett brett perspektiv och vill utvecklas inom ämnet. Kontakta rektorerna för mer information om antagning.

NO-inriktning

Då gymnasieskolan med bland annat Naturvetarprogrammet finns under samma tak finns också möjlighet att läsa årskurs 7-9 med naturvetenskaplig inriktning för dig som tycker om och är intresserad av NO-ämnen.

Spetsutbildning i matematik

Spetsutbildningen har riksintag vilket gör det möjligt att söka även från andra kommuner än Linköping. För att säkerställa att du har tillräckliga förkunskaper kallas sökande till tester och det är de resultaten du söker med.

Mer information om varje profil finns under respektive flik i menyn.

Kontakt

Åse Mellerskog, rektor
Telefon: 013 - 20 74 11

Jonas Gårdstam, rektor
Telefon: 013 - 20 71 18

Senast uppdaterad den 24 maj 2021