Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om Berzeliusskolans gymnasium

Berzeliusskolan ligger centralt i Linköping, i stadsdelen Vasastaden, på bekvämt gångavstånd från tåg och bussar vid Resecentrum. På vår skola ryms flera olika skolformer och inriktningar som bidrar till en avspänd atmosfär som välkomnar alla.

Gymnasieskolan är sedan länge förknippad med utbildningar inom naturvetenskap och teknik men har också utbildningar på introduktionsprogram, såsom språkintroduktion och individuellt alternativ. Skolan har ett fruktbart samarbete med universitet och högskola och är en del av Teknikcollege med etablerade företagskontakter inom olika branscher. Berzeliusskolan erbjuder även ett fjärde år på teknikprogrammet (TE4) inom informations- och medieteknik med utgång mot nätverksteknik. Det leder fram till en gymnasieingenjörsexamen.
Vi har tydliga regler, handlingsplaner och en väl utbyggd elevhälsa vars syfte är att skapa en trygg miljö för elever och vuxna. Självklart finns ett välutrustat bibliotek på skolan. 

Sist men inte minst finns en välutbildad, engagerad och erfaren personal som ser till att du kommer att trivas och att dina år på Berzeliusskolan blir så meningsfulla som möjligt.


På Berzeliusskolan finns också

  • en grundskola med sina årskursvisa lag och populära profilklasser

  • en gymnasiesärskola med det individuella programmet som erbjuder fem olika inriktningar

  • IVAS - För elever med Aspergers syndrom och högfungerande autism där metodik och pedagogik anpassas efter elevens behov. Finns för elever i grundskolans år 7-9.

Berzeliusskolan är en relativt ung skola. Byggnaden stod klar 1953 och fungerade under femtio- och sextiotalen som en grundskola med namnet Vasaskolan. Grundskoledelen fasades ut under slutet av sextiotalet och i stället flyttade, efter en ombyggnad, Högre tekniska läroverket in i lokalerna. Efter ett år i de nya lokalerna fick skolan 1967 namnet Berzeliusskolan. 

Därefter har skolan byggts om och renoverats vid tre tillfällen, den senaste blev efter fyra år klar 2017. I mitten av 1980-talet var gymnasieskolan som störst med cirka 1 400 elever. Sedan 1997 bedrivs det åter grundskoleundervisning för årskurserna 7-9 i Berzeliusskolans lokaler. I dag finns även gymnasiesärskola och IVAS (Individuellt anpassade studier) för år 7-9 och totalt går drygt 1 600 elever på skolan.

Skolans namn kommer naturligtvis från Linköpings store naturvetare, Jöns Jacob Berzelius. Bilden nedan visar när den dåvarande kungen, Gustav VI Adolf, besökte den nybyggda skolan under sin Eriksgata 1953.

Dokument och länkar
Berzeliusskolan gymnasium

Till e-postformulär för Berzeliusskolan gymnasium

E-post: berzelius@linkoping.se

Telefon: 013-20 74 00

Besöksadress: Gustav Adolfsgatan 25 (se karta)

Postadress: Berzeliusskolan gymnasium
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/berzelius http://www.linkoping.se/berzelius

Enhetschef: Magnus Johansson
Telefon: 013-20 74 03

Rektor: Leif Skarp
Telefon: 013-20 74 43

Rektor: Linda Eklund
Telefon: 013-20 74 32

Rektor: Mattias Dahlgren
Telefon: 013-26 37 09

Rektor: Richard Olovsson

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter

Senast uppdaterad den 8 januari 2019