Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Berzeliusskolan - det naturliga valet

På Berzeliusskolan kan du läsa tekniskt eller naturvetenskapligt gymnasieprogram. Du väljer mellan flera inriktningar och programmet är högskoleförberedande. Vi har också två introduktionsprogram, individuellt alternativ och språkintroduktion. Dessutom finns gymnasiesärskolan. Berzan-andan är det som får både elever och personal att trivas här.

På Berzan får man vara den man är! Så brukar eleverna beskriva skolan. Här finns alla personligheter och stilar och det är något som bidrar till Berzanandan. Trots att skolan är stor präglas den av trivsel och en familjär stämning. Studierna är såklart viktiga men det är också viktigt att du mår bra och trivs på skolan. Redan första dagen tas du omhand av våra faddrar som hjälper dig att komma in i skolans gemenskap. Vår elevkår anordnar aktiviteter som skapar trivsel och sammanhållning. Det finns en väl utbyggd elevhälsa om du behöver stöd och hjälp. Där ingår skolsköterska, kurator, psykolog, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog och speciallärare.

Om du vill gå en utbildning inom naturvetenskap eller teknik är Berzeliusskolan det naturliga valet. Vi erbjuder två högskoleförberedande program som båda ger en bred behörighet inför framtida studier. Även om såväl natur- som teknikprogrammet till största del är teoretiska utbildningar satsar vi mycket på de praktiska inslagen med många laborationer och projekt där du får praktisk användning av dina teoretiska kunskaper.

Skolan har nyrenoverade, fräscha lokaler och modern utrustning. Skolans storlek möjliggör en stor bredd när det gäller valbarhet och fördjupningar. Ett samarbete med de andra kommunala gymnasieskolorna, gör att eleverna får ett stort utbud av individuella kurser och språk att välja mellan.

 

Liselott Andersson
Telefon: 013 - 20 74 90
E-post: liselott.andersson@linkoping.se

Marie Nilsson
Telefon: 013 - 20 71 05
E-post: marie.nilsson@linkoping.se

Magnus Johansson
Enhetschef
Telefon: 013 - 20 74 03
E-post: magnus.johansson@linkoping.se

Richard Olovsson
Rektor för gymnasiet, Naturprogrammet (NA)
Telefon: 013 - 26 21 24
E-post: richard.olovsson@linkoping.se

Mattias Dahlgren
Rektor för gymnasiet, Teknikprogrammet (TE)
Telefon: 013 - 26 37 09
E-post: mattias.dahlgren@linkoping.se

Linda Eklund
Rektor för gymnasiet, Introduktionsprogrammet (IMA och IMS)
Telefon: 013 - 20 74 32
E-post: linda.eklund@linkoping.se

Leif Skarp
Rektor för gymnasiesärskolan
Telefon: 013 - 20 74 43
E-post: leif.skarp@linkoping.se

Senast uppdaterad den 15 januari 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: