Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Berzan

För dig som går i årskurs 9 är det snart dags att göra gymnasieval. Vi jobbar för fullt med att förbereda presentationen av vår skola. Tyvärr kan vi inte genomföra Öppet hus på Berzan i januari, som tidigare planerat. Vi hoppas kunna erbjuda det längre fram, under omvalsperioden, då restriktionerna förhoppningsvis har lättat.

Vi erbjuder dock en digital besökskväll: onsdagen den 2 februari, kl. 17:30-20:00
Här är det möjligt att se skolan inifrån, ställa frågor, samt följa med elever på rundvandring via video. Länkar kommer att publiceras här inom kort.Berzeliusskolan - det naturliga valet

Om du vill gå en utbildning inom naturvetenskap eller teknik är Berzeliusskolan verklligen det naturliga valet. Vi erbjuder två högskoleförberedande program som båda ger en bred behörighet inför framtida studier.

Varmt Välkomna!

Datum att komma ihåg

  • 2 februari  - välkommen till digitalt Öppet hus
  • 17 januari-15 februari - valperiod till gymnasiet
  • 15 april - preliminärt antagningsbesked
  • 15 april - 3 maj - omvalsperiod
  • 1 juli - slutgiltigt antagningsbesked 

Introduktionsprogrammet

Individuellt alternativ är en möjlighet för dig som behöver extra stöd att komma tillbaka till skolans värld eller för dig som är ny i Sverige och behöver en utbildning med tyngdpunkt på det svenska språket.

Gymnasiesärskolan

På Berzeliusskolan kan du välja mellan två nationella program, Estetiska verksamheter eller Samhälle, natur och språk. Det finns också möjlighet att läsa Individuella programmet för en utbildning anpassad efter dina förutsättningar och behov.

Senast uppdaterad den 20 januari 2022