Hoppa till huvudinnehåll

Berzan är Ambassadörsskola för EU

Berzeliusskolans gymnasium är en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet, en så kallad EPAS-skola. Detta är ett program som främst drivs av elever på skolan med stöttning av utvalda lärare för att öka elevernas kunskap och förståelsen för EU och europeiska frågor.

Berzan ingår i nätverket för EU-parlamentets ambassadörsskolor nationellt i Sverige och ambassadörsskolor finna i alla EU:s medlemsländer.

Syftet med Europaparlamentets ambassadörsskolor är att främja medvetenheten om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati bland ungdomar. Det handlar både om att ge ungdomar aktiva kunskaper men också att ge dem erfarenhet av europeiskt medborgarskap, vad EU innebär för det dagliga livet och vad ungdomarna vet vad de kan göra för att forma framtidens Europa så som de vill ha det.

På Berzeliusskolans gymnasiums del innebär det att en grupp elevambassadörer, så kallade juniorambassadörer, under ledning av lärare (seniorambassadörer) jobbar aktivt med EU-frågorna på skolan. De anordnar bland annat tävlingar, föreläsningar och utställningar om viktiga EU-frågor.

Senast uppdaterad den 7 november 2022

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: