Hoppa till huvudinnehåll

Gymnasieval till Berzan 2023

I februari 2023 är det dags att för dig som går i årskurs 9 att göra ditt gymnasieval inför läsåret 2023-2024. Här finns mer information om de utbildningar som erbjuds på Berzeliusskolan, Öppet hus och andra viktiga datum att hålla reda på samt information om hur du kommer i kontakt med oss.

Berzeliusskolan - det naturliga valet

På Berzan får man vara den man är! Så brukar eleverna beskriva skolan. Här finns alla personligheter och stilar och det är något som bidrar till Berzanandan. Trots att skolan är stor präglas den av trivsel och en familjär stämning.

För dig som vill läsa en utbildning inom naturvetenskap eller teknik är Berzeliusskolan det naturliga valet. Vi erbjuder två högskoleförberedande program som båda ger en bred behörighet inför framtida studier.

Studierna är såklart viktiga men det är också viktigt att du mår bra och trivs här. Redan första dagen tas du omhand av våra faddrar som hjälper dig att komma in i skolans gemenskap. Vår elevkår anordnar aktiviteter som skapar trivsel och sammanhållning. Det finns en väl utbyggd elevhälsa om du behöver stöd och hjälp. Där ingår skolsköterska, kurator, psykolog, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog och speciallärare.

Våra program

På Berzeliusskolan erbjuder vi två högskoleförberedande program, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Inom varje program finns möjlighet att välja inriktning och göra tillval som gör din utbildning mer relevant för dig och dina intressen.

Läs mer om våra program

Besök oss

Vi finns såklart på plats på Gymnasiemässan på Konsert och Kongress lördagen den 12 november 09:30-14:00 där du kan få information och ställa frågor om vår skola och våra utbildningar. Dessutom erbjuder vi två tillfällen då du kan komma och besöka skolan.

Öppet hus den 22 november

Tisdagen den 22 november klockan 18:00-20:30 välkomnar vi dig som ska börja gymnasiet i höst och som är nyfiken på Berzeliusskolan. Du får möjlighet att ställa frågor till elever och lärare, se våra lokaler och lära dig mer om våra program och vår verksamhet.

Besökskväll 2 februari

Torsdag den 2 februari 2023 klockan 17:00-19:00 har du möjlighet att komma hit på vår Besökskväll. 

Digital rundtur

Redan nu kan du ta en digital rundtur och se en del av skolan hemifrån eller följa med våra elever på förra årets rundvandring.

Viktiga datum

Datum Händelse
12 november Gymnasiemässa på Konsert och Kongress
22 november Öppet hus på Berzeliusskolan
16 januari Ansökningswebben öppnar
2 februari Besökskväll på Berzeliusskolan
15 februari Valperioden stänger
15 april Omvalsperioden öppnar
3 maj Omvalsperioden stänger
1 juli Antagningsbesked skickas ut
31 juli Sista svarsdatum

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Liselott Andersson
Naturprogrammet, Språkintroduktion och Individuellt alternativ
Telefon: 013 - 20 74 90

Johan Liljebäck
Teknikprogrammet
Telefon: 013 - 20 71 05

Rektorer

Mattias Dahlgren
Teknikprogrammet
Telefon: 013-26 37 09

Richard Olovsson
Naturvetenskapsprogrammet
Telefon: 013-26 21 24

Linda Eklund
Introduktionsprogrammen
Telefon: 013-20 74 32

Senast uppdaterad den 30 maj 2023