Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ditt gymnasieval

Nu är det snart dags för dig att välja gymnasieutbildning.
Här kan du få information om våra program och höra elever informera om hur det är att gå här på Birgittaskolan.

Välkommen!

Rundtur på skolan

Vill du veta mer om hur det ser ut på vår skola? Följ med eleverna Julia,Marija och Ellen när de visar upp  -Mitt Birgitta.

Om skolan

Birgittaskolans gymnasium är en kommunal centralt belägen skola mitt i Linköping och en plats för möten mellan människor - möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas.

Våra program

Vi erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet och Introduktionsprogram.

Idrottsutbildning

På Birgittaskolan finns NIU -nationell idrottsutbildning i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings konståkningsförening. Vi har också LIU - lokal idrottsutbildning i samarbete med RP IF och LASS. Dessa utbildningar är för dig som vill utöva del av din sport under skoltid.

 

Filmer

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar kan du skicka e-post till oss på Birgittaskolan. Vi svarar så fort vi har möjlighet.

 

Birgittaskolan - en plats för möten mellan människor

Birgittaskolan är en skola där elever tar ansvar för sina studier, växer som individer och förbereds inför arbete och fortsatta studier i hela världen. Som elev är du delaktig och har inflytande över utbildningens innehåll, bland annat genom det nära samarbetet med våra engagerade lärare. Vårt mål är att du som elev alltid ska känna nyfikenhet, kreativitet och arbetsglädje.

Länkar till våra program och inriktningar

Viktiga datum att komma ihåg:

Öppet hus: datum uppdateras inom kort

18 januari - 15 februari Valperiod

15 april - 3 maj Omvalsperiod

1 juli slutgiltigt antagningsbesked

Senast uppdaterad den 22 september 2021