Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsvetenskapsprogrammet (IVAS)

Inriktning Samhällsvetenskap
På Birgittaskolan finns samhällsvetenskapsprogrammet för dig som är intresserad av samhällsfrågor. Då är samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val.

En bred allmänbildande utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet (SAAS) med samhällsvetenskaplig inriktning vilket gör dig förberedd för vidare studier främst inom ett samhällsvetenskapligt område. 

Programmet passar dig som vill ha en bred allmänbildande utbildning, och som är intresserad av att veta hur vårt samhälle är uppbyggt Samtidigt får du behörighet till de flesta programmen på högskola eller universitet.

Individuellt anpassat program

Vi tillämpar ett individuellt anpassat program vilket betyder att vi har styrt vissa kurser i elevernas studieplaner.
Ex. Vi erbjuder Engelska 7 som ett modernt språk, vi kan anpassa matematikkuser från 1b till 1a, Människors miljöer i stället för sh3. 

Modernt språk och individuellt val går att läsa inom specialklass men urvalet är begränsat. Vill du läsa annat än det som erbjuds kan du välja ur samtliga skolors kursutbud. 

Eleverna läser även Kommunikation som ett individuellt val och utöver det har de möjlighet att välja ett IV ur kommunens alla val. Dessa anpassningar påverkar inte elevens möjlighet till att ta en gymnasieexamen. 

Studietiden för nationella program är 3 år och eleverna läser efter LGY-11 (kursplaner och kunskapskrav). 

Senast uppdaterad den 24 juni 2021