Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsvetenskapsprogrammet

Du, människan och samhället. På Birgittaskolan finns samhällsvetenskapsprogrammet för dig som är intresserad av samhällsfrågor, människors utveckling och samspel. Vill du ha kunskap om kommunikation, lärande och ledarskap? Då är samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val.

 

En bred allmänbildande utbildning

Hos oss på Birgittaskolan kan du läsa samhällsvetenskapsprogrammet SAM -BET som är ett högskoleförberedande program.

Programmet passar dig som vill ha en bred allmänbildande utbildning, och som är intresserad av att veta hur vårt samhälle är uppbyggt eller hur människan fungerar. Samtidigt får du behörighet till de flesta programmen på högskola eller universitet.

 På inriktningen beteendevetenskap studerar du människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du fördjupar din förståelse av människors agerande, både som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.

 Du får även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap och utvecklar din förmåga att tillämpa de metoder som används inom samhällsvetenskapen. På samhällsvetenskapsprogrammet ingår två veckor arbetsplatsstudier då du får möjlighet att på nära håll bekanta dig med ditt drömyrke.

 Som samhällsvetare kan du plugga vidare till exempelvis:

  • Journalist
  • Lärare
  • Psykolog
  • Polis
  • Jurist

 

Senast uppdaterad den 25 juni 2020

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: