Ansökan - Utbildningar

SFI är nybörjarundervisning i svenska för invandrare

SFI-kurser

Studieväg 1 - kurs A och B. Här går du som har kort eller ingen studiebakgrund. Du kan även läsa kurs C och D på studieväg 1.

Studieväg 2 - kurs B och C. Här går du som har lite längre skolbakgrund – grundskola. Du kan även läsa kurs D på studieväg 2. 

Studieväg 3 - kurs C och D. Här går du som läst minst gymnasiet och är studievan och vill läsa fort.

Öppet SFI/Intensiv SFI

Du kan också läsa SFI som öppen kurs eller intensivkurs på Öppet SFI/Intensiv SFI. Det innebär att du har möjlighet att – tillsammans med lärarna – anpassa när du vill och kan gå på lektioner. Kursen är för studerande på studieväg 3 kurs C och D.

Distans SFI

Distans SFI är en flexibel studieform där du och läraren gör en individuell planering av kursen tillsammans. Du arbetar med kursen på internet och träffar din lärare på webben en gång i veckan. Kursen är för studerande på studieväg SFI 3, kurs C och D.

SFI D med vårdinriktning

Kursen är för dig som funderar på studier till undersköterska. Du läser SFI D-kurs samtidigt med en orienteringskurs och praktik i vård och omsorg. Kursen förbereder för studier inom vård och omsorg. Kursen är på heltid och schemalagd en stor del av dagen, fem dagar i veckan. För att få börja ska du ha godkänd SFI C.

Kursstarter

Kursstarter sker under hela året. SFI kurser finns både på dag- och kvällstid. Dagtid studerar du femton timmar fem dagar i veckan(tre timmar per dag). På kvällstid studerar du fyra timmar två kvällar i veckan(två timmar per kväll).

 

Senast uppdaterad den 13 november 2017