Inriktningar och profiler

På Folkungaskolans grundskola erbjuds tre inriktningar:

  • Hem- och konsumentkunskap
  • Science - hållbar utveckling
  • Musikproduktion

Vi har även tre profiler

  • Dansklasserna
  • Konst och design
  • Musikklasserna

Nedan finns mer information om de olika inriktningarna och profilerna.

Är du dansintresserad och gillar att stå på scen? Tycker du om att använda kroppen som ditt uttrycksmedel? Då är Dansprofilen något för dig.

Här får du en grundläggande dansutbildning i street, jazz och modern/nutida dans. Vi lägger fokus på glädjen i att dansa och att utveckla sin kreativa förmåga.

På Dansprofilen har vi tre danspass per vecka i Folkungahallens fina dansstudio. Under lektionerna jobbar vi med teknik, koordination och koreografi. Eleverna får även lära sig att själva skapa egna koreografier.

Under utbildningstiden medverkar eleverna i flera föreställningar både tillsammans med musikklasserna och i egen regi.

Är du intresserad av skapande arbete? Är du en kreativ person som vill utveckla dina konstnärliga förmågor? Vill du fördjupa ditt kreativa skapande med gemensamma projekt mellan bild och slöjd? Få arbeta med egen design i olika material? Fördjupa och bredda dina kunskaper i såväl bild som slöjd?

I så fall är Konst och design på Folkungaskolan något för dig.

Sång, gemenskap och konserter är tre ord som beskriver det viktiga i Linköpings musikklasser. Körsång är vårt arbetssätt och på konserterna visar vi vad vi lärt oss. Vi framträder både i stora och mindre lokaler och sjunger då musik från olika genrer, allt från pop till klassiskt.

En musikklasselev har minst fem musiklektioner i veckan, och vi hinner också göra en hel del annat utöver sjungandet.

Om du känner att musikprofilen skulle passa dig ska du naturligtvis söka till Linköpings musikklasser på Folkungaskolan!

Vi tar in elever till både årkurs 4 och årkurs 7.

Läs mer i vår informationsfolder här!

Tycker du om att arbeta praktiskt med att laga mat och baka? Vill du lära dig skapa goda måltider som även är nyttiga och klimatsmarta? Vill du lära dig på vilket sätt våra val vid inköp av livsmedel och andra varor påverkar vår hälsa och ekonomi? Är du intresserad att lära dig hur du genom kloka och medvetna val kan påverka framtiden mot en hållbar utveckling?

Verkar detta intressant, viktigt och roligt, då är HKK-inriktningen på Folkungaskolan något för dig.

Är du intresserad av vad ljud är? Vad kan man göra med ljud? Kan ljud väcka känslor? Vill du arbeta med professionell utrustning i studiomiljö och skapa låtar som bara du vet hur de ska låta? Tycker du om att skriva, skapa ljud till filmklipp samt planera och genomföra musikaliska projekt? Är du intresserad av att spela i band där möjlighet ges att lära sig olika instrument, skriva texter och arrangera låtar, uppträda med mera?

I så fall är musikproduktionsinriktningen på Folkungaskolan något för dig.

På Science- Hållbar Utveckling arbetar vi i projekt två pass i veckan där hållbar utveckling och de globala målen är i fokus. Naturvetenskap och samhällsvetenskap är vår grund. Vi undersöker hur man kan utveckla ett samhälle som är hållbart ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. I projektet ingår även att kommunicera vad vi kommit fram till, genom utställningar, presentationer och annat. Tillsammans bygger vi upp vår handlingskompetens att verka för en hållbar framtid!

Verkar detta intressant? Då är Science på Folkunga något för dig.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 december 2019