Inriktningar och profiler

Folkungaskolans inriktningar och profiler gr

På Folkungaskolans grundskola erbjuds fyra inriktningar:

  • Hem- och konsumentkunskap
  • Konst och design
  • Science
  • Musikproduktion

Vi har även två profiler

  • Dansklasserna
  • Musikklasserna.

Nedan finns mer information om de olika inriktningarna och profilerna.

Är du dansintresserad och gillar att stå på scen? Tycker du om att använda kroppen som ditt uttrycksmedel? Då är Dansprofilen något för dig.

Här får du en grundläggande dansutbildning i street, jazz och modern/nutida dans. Vi lägger fokus på glädjen i att dansa och att utveckla sin kreativa förmåga.

På Dansprofilen har vi tre danspass per vecka i Folkungahallens fina dansstudio. Under danslektionerna jobbar vi med teknik, koordination och koreografi. Eleverna får även lära sig att själva skapa egna koreografier.

Under utbildningstiden medverkar eleverna i flera föreställningar både tillsammans med musikklasserna och i egen regi.

Sång, gemenskap och konserter är tre ord som beskriver det viktiga i Linköpings musikklasser. Körsång är vårt arbetssätt och på konserterna visar vi vad vi lärt oss. Vi framträder både i stora och mindre lokaler och sjunger då musik från olika genrer, allt från pop till klassiskt.

En musikklasselev har minst fem musiklektioner i veckan, och vi hinner också göra en hel del annat utöver sjungandet.

Om du känner att musikprofil skulle passa dig ska du naturligtvis söka till Linköpings musikklasser på Folkungaskolan!

Vi tar in elever till både årkurs 4 och årkurs 7.

Tycker du om att arbeta praktiskt med att laga mat och baka? Vill du lära dig skapa goda måltider som även är nyttiga och klimatsmarta? Vill du lära dig på vilket sätt våra val vid inköp av livsmedel och andra varor påverkar vår hälsa och ekonomi? Är du intresserad att lära dig hur du genom kloka och medvetna val kan påverka framtiden mot en hållbar utveckling?

Verkar detta intressant, viktigt och roligt, då är HKK-inriktningen på Folkungaskolan något för dig.

Är du intresserad av skapande arbete? Är du en kreativ person som vill utveckla dina konstnärliga förmågor? Vill du fördjupa ditt kreativa skapande med gemensamma projekt mellan bild och slöjd? Få kunskaper inom designutveckling i olika material? Fördjupa dina kunskaper i teckning, målning, skulpturformgivning, keramik, foto och digital bildbehandling?

I så fall är Konst och designinriktningen på Folkungaskolan något för dig.

Är du intresserad av vad ljud är? Vad kan man göra med ljud? Kan ljud väcka känslor? Vill du arbeta med professionell utrustning i studiomiljö och skapa låtar som bara du vet hur de ska låta? Tycker du om att skriva, skapa ljud till filmklipp samt planera och genomföra musikaliska projekt? Är du intresserad av att spela i band där möjlighet ges att lära sig olika instrument, skriva texter och arrangera låtar, uppträda med mera?

I så fall är musikproduktionsinriktningen på Folkungaskolan något för dig.

På Science-inriktningen jobbar vi i projekt! Minst två timmar i veckan ägnar vi åt hållbar utveckling. Vi undersöker vetenskapligt hur man kan utveckla ett samhälle som är mer hållbart ur olika perspektiv, till exempel ekologiskt, socialt och ekonomiskt. I projekten ingår också att kommunicera vad vi kommit fram till, genom utställningar, föredrag och annat.

Vi får vara med och själva utforma våra projekt. Ibland deltar vi i tävlingar som FinnUpp och Future City (som vi också vunnit!) eller i riktiga forskningsprojekt som Bi-jakten och Nyckelpigeförsöket.

Låter detta intressant, då är Science på Folkunga något för dig.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 24 oktober 2019