Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning: Hem- och konsumentkunskap

Tycker du om att arbeta praktiskt med att laga mat och baka? Vill du lära dig skapa goda måltider som även är nyttiga och klimatsmarta?

Vill du lära dig på vilket sätt våra val vid inköp av livsmedel och andra varor påverkar vår hälsa och ekonomi? Är du intresserad att lära dig hur du genom kloka och medvetna val kan påverka framtiden mot en hållbar utveckling?

Vad gör vi på hem- och konsumentkunskapsinriktningen?

  • Vi fördjupar vårt intresse för mat och måltider
  • I en process där tanke, sinnesupplevelse och handling samverkar ger vi dig som elev möjlighet att omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt.
  • Vi planerar och tillagar mat och måltider för olika situationer och sammanhang.
  • Undervisningen utgår ifrån grundskolans kursplan i hem- och konsumentkunskap
  • Vi arbetar både praktiskt och teoretiskt med mat och måltider
  • Vi fördjupar våra kunskaper om att laga mat, baka samt lär oss mer om hur maten påverkar vår hälsa, ekonomi och miljö
  • Vi genomför studiebesök på exempelvis bageri, hos olika livsmedelsproducenter samt hotell-och restaurangutbildningen
  • Vi deltar i matlagningstävlingen “Kockduellen”
  • Vi har ett elevutbyte med Goetheskolan i Flensburg, Tyskland

Verkar detta intressant, viktigt och roligt, då är HKK-inriktningen på Folkungaskolan något för dig.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 januari 2020