Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Program och inriktningar

På Folkungaskolans gymnasium finns tre program med olika inriktningar.

Våra program

• Ekonomiprogrammet
• Musikgymnasiet (Estetiska programmet, inriktning musik)
• Samhällsvetenskapsprogrammet
 
Du kan få mer information om de olika programmen genom vår Studie- och Yrkesvägledare.

Nedan finns mer information om de olika programmen och dess eventuella inriktningar. De finns som utfällbara menyer.

Du kan också scanna den här QR-koden för att läsa mobilversionen av vår informationsfolder.

Vill du ha en bred, högskoleförberedande utbildning med fördjupning i företagsekonomi, juridik och psykologi? Då är Ekonomiprogrammet rätt för dig.

Ekonomiprogrammet har två inriktningar:

  • ekonomi
  • juridik.

Du får möjlighet att på skoltid utveckla dina egna entreprenörsegenskaper med hjälp av kunniga lärare. Att få prova sina egna vingar gör studierna roligare och dina kunskaper mer bestående.

Ekonomiprogrammet ger dig behörighet till högskolestudier. Tänkbara framtida yrken är civilekonom, marknadsförare, advokat, affärsjurist, polis, mäklare, banktjänsteman, reklamare, socionom, personalvetare … eller varför inte ta steget och starta ett eget företag?

En extra finess med Ekonomiprogrammet är att om du väljer att inrikta dig på ekonomi så är du också anställningsbar direkt efter gymnasiet. Möjliga arbeten kan vara redovisningsassistent, butikssäljare, marknadsassistent eller ekonomiassistent.

Det slutgiltiga valet mellan ekonomi och juridik gör du under årskurs ett.

Programplan Ekonomi

Programplan Juridik

Kunskap

På Folkungaskolan finns Musikgymnasiet – det estetiska programmet med musikinriktning. Programmet är högskoleförberedande och ger möjlighet till en bred behörighet för vidare studier samt en god grund för en professionell framtid inom musik.

Glädje

Vi arbetar ofta i projekt där alla årskurskurser är integrerade. Detta ger en unik sammanhållning och är en grund för att må bra och lyckas i sina studier.Du som elev får känna glädjen i att musicera, och delaktigheten i att göra det med andra. Dessa projekt leder ofta fram till offentliga konserter och framträdanden som du kommer att medverka i.

Personlig utveckling

Här finns en stimulerande miljö som gagnar din personliga utveckling. Genom delaktighet i olika projekt (till exempel konserter) utvecklar du din förmåga att ta ansvar och att bli trygg på scenen samt att samarbeta. Du har även stor möjlighet att hitta de områden du vill fördjupa dig inom.

Några av Musikgymnasiets kurser

  • Instrument och sång
  • Gehörs- och musiklära
  • Musikproduktion 
  • Ensemble med körsång
  • Estetisk kommunikation

Antagningstest

Du som söker till Folkungaskolans Estetiska program kallas till ett test och en intervju. Vid testet får du sjunga och/eller spela något du själv valt. Du får också göra ett gehörstest (inga teoretiska förkunskaper krävs) Resultatet räknas samman med poängen från slutbetyget i 9:an. 

Programplan Estetiska programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet ger dig en bred och stabil plattform att stå på och ändå med många valmöjligheter. Med gedigna kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och övriga världen får du en god förståelse för hur samhället och individen samspelar samt hur människans livsvillkor varierar över tid och rum. Kommunikation är centralt inom programmet.

Du kommer att arbeta med att förbättra dina färdigheter i att kommunicera och presentera dina kunskaper. Du utvecklar din förmåga att tänka vetenskapligt, kritiskt, analyserande och att se samband. Vi erbjuder dig också möjligheten att läsa flera språk.

Vi erbjuder tre inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet:

  • Samhällsvetenskap
  • Beteendevetenskap
  • Medier, Information och Kommunikation 

Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder en stor variation i programfördjupningen, där du får möjlighet att skräddarsy din utbildning.

Programplan Beteendevetenskap

Programplan Medier, Information och Kommunikation

Programplan Samhällsvetenskap

Senast uppdaterad den 28 oktober 2019