Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning Medier, information och kommunikation

Är du intresserad av att förstå vår omvärld och påverka genom olika kommunikationssätt?


Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i journalistik, medieproduktion, information, psykologi och samhällskunskap. 

Du får praktiskt öva på att kommunicera via text, bild och foto med hjälp av olika mediatekniker och inom olika kanaler. Vi provar också att omsätta olika medieteorier i verkligheten. Du kommer genomföra projekt från idé till färdig produkt till exempel reportage, reklamfilm och podcast.

Inriktningen Medier, information och kommunikation ska utveckla ditt kritiska tänkande, dina egna initiativ och eget ansvar.

Efter gymnasiet har du bred behörighet för kommande högskolestudier, men också en bra grund för alla yrken där kommunikation är viktigt.

Inriktningskurser:

Journalistik, reklam och information 1 – Medieproduktion 1 – Medier, samhälle och kommunikation 1 – Psykologi 2a

”På andra skolor var media starkt inriktat på journalistik, vilket jag inte var så värst intresserad av, medan Folkunga var mer inriktad på att lära en att producera olika typer av medieproduktioner, vilket passade mig bättre. Medieproduktion tillåter mig och mina klasskompisar att vara kreativa i vår arbetsmiljö. En klar majoritet av klassen blir mer motiverade att göra skolarbetet och tycker att det är kul på grund av variationen.”

Axel - SA18F

”En gång fick vi testa på att producera egna poddar. Det gick kanske inte så bra, men det var ändå kul att få testa på. Sen har vi gjort egna reklamblad, nyhetsartiklar och faktiskt filmat för den digitala gymnasiemässan i år. Jag tycker sånt är jättekul! Men eftersom det är ett högskoleförberedan­de program läser vi självklart också ämnen som psykologi, matte 2b, språk och så.”

Saná - SA18F

 “Jag kände att jag ville ha en högskolebehörighet samtidigt som jag kan utöva mina intressen.”

Jonas - SA18F

Senast uppdaterad den 7 november 2022

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: