Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet ger dig en bred och stabil plattform att stå på och ändå med många valmöjligheter.


Vi erbjuder en bred utbildning med stora valmöjligheter och samtidigt en bra grund för vidare studier.

Du har stora möjligheter att fördjupa dig i samhällsvetenskapliga ämnen och får goda förutsättningar för vidare högskolestudier. Här har du även många chanser att knyta kontakter med myndigheter, organisationer, skolor och andra institutioner i samhället.

Möjligheten till samhällsvetenskaplig fördjupning är den stora styrkan tillsammans med ett vetenskapligt förhållningssätt. Målet är att du ska få sådana färdigheter och kunskaper att du kan vara med och forma både din och vårt samhälles framtid.

Inriktningskurser:

Geografi 1 – Samhällskunskap 2–3 – Historia 2 – Religionskunskap 2

Länk till programplan för inriktning Samhällsvetenskap

"Det är ungefär samma ämnen som du är van vid, men mer intressant. Du får helt enkelt en fördjupad bild som ökar din förståelse av samhället."  
 
"Skoldagarna är varierade med engagerade lärare och olika arbetssätt."
 
"Skolan är trygg och du får vara den du är." 
 
"Du ska välja gymnasium och inriktning efter intresse. Då blir studierna roligare. På SAM SAM har vi bland annat arbetat med ämnesområden "brott och straff", "sociala mediers makt i samhället", "samhällsekonomi", "politik" och "det amerikanska valet." Ofta är det vi arbetar med förankrat i vad som händer i samhället i nutid." 
 
"Välkomnandet på skolan är bra och ger en stark sammanhållning i klassen."   

Senast uppdaterad den 7 november 2022