Information om distansundervisning till vårdnadshavare och elever på Folkungaskolans gymnasium

Från och med den 19 mars sker undervisningen för elever som går på Folkungaskolan på distans. Syftet är att dämpa spridningstakten av det nya coronaviruset, covid-19. Linköpings kommun följer ansvariga myndigheters rekommendationer och inför distansundervisning för alla elever som går i kommunala gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar och yrkeshögskolan. Grundskolor och förskolor påverkas i nuläget inte av rekommendationen.

Studera hemma

Det är en tid för ansvar för alla i samhället. För att beslutet om att bedriva distansundervisning ska uppnå sitt syfte är det därför viktigt att eleverna verkligen stannar hemma och studerar. Förutom att skolgången kan fortsätta, bidrar sättet att bedriva undervisningen till att minska smittspridningen i samhället.

Vi kan inte just nu ge några besked om hur länge distansundervisningen kommer att pågå.

Närvaro och frånvaro

Under den tid som distansundervisningen pågår kommer närvaro registreras som vanligt. Sjukfrånvaro anmäls till telefonnummer 013-26 26 26.

Digitala verktyg

De digitala verktygen som skolan tillhandahåller blir extra viktiga nu. Om något verktyg glömts kvar i skolan går det bra att hämta dem. Skolans lokaler är öppna.

Hur går distansundervisning till?

Distansundervisning bedrivs främst med hjälp av olika digitala verktyg eller telefon. Detaljerade instruktioner får varje elev direkt via sin lärare.

Undervisningen följer i normalfallet ordinarie schema. Eleverna uppmanas ansluta till respektive Google Classroom vid lektionsstart.

Vi vet att det finns många frågor. Har du som elev några frågor som gäller studierna, kontakta din mentor. På www.linkoping.se uppdateras frågor och svar efter hand. Se länk här nedan!

Christer Helmersson
Enhetschef, Folkungaskolan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 18 mars 2020