Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Spännande värre när Olivia och Lukas tävlade i Språkolympiadens riksfinal!

Språkolympiaden är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor i Sverige. Tävlingen initierades av lärarna i spanska, Marcelo Cea och Fernando López Serrano, på Malmö Borgarskola 2007

Kvaltävlingar och regionsfinal

I årets kvaltävlingar ställde Folkungaskolan upp med lag från både gymnasiet och grundskolan. Samtliga våra grundskolelag (engelska, franska, spanska och tyska) tog sig vidare till regionfinalen, men bara ett av lagen gick slutligen vidare till riksfinalen - nämligen vårt lag från årskurs nio i engelska.

Riksfinal 

Niornas lag från Folkunga bestod av Lukas Fredin i 9S2 och Olivia Hamre i 9D, och torsdagen den 28 maj var det dags för final online. Där lyckades Olivia och Lukas så bra, att de efter avslutad tävling hamnade på en delad andraplats.

Då vidtog en nervkittlande utslagstävling där det lag som först svarade fel skulle åka ut. Efter en briljant insats vann Lukas och Olivia även den delen, och de knep därmed en andra plats på nationell nivå. Förutom äran vann de även stipendium på 2500 kronor, pokal, medalj och diplom.

Vi känner oss naturligtvis stolta över Olivia Hamre och Lukas Fredin, som så framgångsrikt representerat Folkungaskolan vid årets Språkolympiad. Ett STORT GRATTIS till dem båda!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 2 juni 2020