Länksamlingar Folkungaskolan

En länksamling är ett antal webbsidor indelade ämnesvis och oftast sammanställd av en redaktion. Redaktörerna granskar sidorna för att se om dessa är pålitliga, relevanta och uppdaterade. Men precis som i all annan informationssökning ska man givetvis vara källkritisk!

 

  • Bibblan guidar - Är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information. Alla resurser i Bibblan guidar har valts ut och granskats av bibliotekarier på svenska folkbibliotek. Bibblan guidar innehåller ca 700 källor som kontinuerligt kontrolleras och uppdateras.
  • Folkbildningsnätet - En länksamling för landets folkhögskolor som är öppen för alla att använda.
  • Länkskafferiet  - Ämnesindelade länkar som är granskade och utvalda för att vara till hjälp i studier från grundskolan till gymnasiet. Bläddra via ämnesområden eller sök på ord via sökverktyget.
  • Referensboken  - Länkar till uppslagsverk, språklexikon, ordböcker och kartor, tidningar och olika ämnesguider, till fakta om bokbransch och bibliotek, till skönlitterära författare och deras verk.
  • SO-rummet - En sajt för dig som är intresserad av historia, religionskunskap, geografi och samhällskunskap. Webbsidan drivs av Robert de Vries som är utbildad gymnasielärare inom historia, religionskunskap och samhällskunskap med många års erfarenhet som SO-lärare i Göteborg.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 23 maj 2018