Hoppa till huvudinnehåll

För dig som vill söka till Katedralskolan

Tradition och utveckling är Katedralskolans ledord. Här får du en modern utbildning i gamla, vackra lokaler. På skolan finns många elevföreningar, varav några har varit igång i flera hundra år. Det finns också en aktiv elevkår som värnar om elevernas intressen och arrangerar aktiviteter för skolans elever.

Studera på Katedralskolan

Katedralskolan har mångåriga utbyten med flera europeiska länder. Det finns också möjligheter att studera språk på avancerade nivåer.

Den internationella prägeln förstärks av att skolan erbjuder IB – International Baccalaureate Diploma Programme, en utbildning som finns i hela världen och som öppnar möjligheter för studier utomlands. Katedralskolan har i övrigt ett brett utbud av program, både högskoleförberedande och yrkesförberedande. Det finns också en möjlighet att kombinera dem med en musikprofil.

Många valmöjligheter

Eftersom skolan är stor har du som elev många valmöjligheter. Vi samarbetar med andra kommunala skolor inom språk och individuella val, vilket ytterligare ökar valmöjligheterna.

Katedralskolan satsar på entreprenörskap och har haft stora framgångar inom UF, Ung Företagsamhet. År 2020 kunde vi titulera oss svenska mästare. Katedralskolans elever har också nått stora framgångar i Språkolympiaden.

Om du väljer Katedralskolan kommer du till en skola med skickliga, engagerade och legitimerade lärare. Det finns dessutom ett elevhälsoteam som stöttar dig om det behövs. Tillsammans arbetar vi för att du som elev ska växa under din tid på skolan och få bästa möjliga förutsättningar att nå dina mål.

Har du en fråga till ett visst program? 

Hör av dig till oss via E-post här nedan, nämn gärna vilket program din fråga gäller. 

Här hittar du information om våra program

Klicka på respektive program för att läsa mer om vad vi har att erbjuda

Senast uppdaterad den 28 oktober 2022