Utlandsstudier

Utlandsstudier ger goda språkkunskaper och internationell erfarenhet som är svår att få på annat sätt. Att leva i en främmande miljö och knyta kontakter berikar och utvecklar.

En sak är nästan alla som läst utomlands ense om – får du chansen att åka ut och studera i ett annat land, ta den!

Innan du kan åka iväg är det en hel del förberedelse att göra. Att planera utlandsstudierna är en stor och viktig del av själva resan. Att söka information tar tid och kräver en hel del av dig.  Samtidigt är det nödvändigt för att dina utlandsstudier ska bli bra. Om du ordnar studierna själv kan det ta upp till ett år att förereda, söka och bli antagen. Åker du som utbytesstudent behöver du oftast inte riktigt lika lång framförhållning – men var ändå ute i god tid. Kolla upp ansökningstiden vilken ibland kan vara ganska långt innan själva utbytet.

Det finns en mängd agenter, företag, som man kan anlita för att få hjälp med allt från boende till ansökan, observera att det kostar pengar att anlita.

Katedralskolan har valt att ge alla sina elever gratis tillgång till StudyAdvantage ansökningsguide till universitet i Storbritannien och USA. Se länken nedan, där hittar du information om hur du skapar ett konto för att kunna använda guiden.

Intyg om grundläggande behörighet för utlandsstudier

Ska du studera utomlands kräver i bland det utländska universitetet där du vill studera att du skickar in ett intyg till dem, även Centrala studiestödsnämnden (CSN) kan begära in ett sådant.

Universitets- och högskolerådet utfärdar intyg om grundläggande behörighet för utlandsstudier, du hittar mer information på deras hemsida.

Användbara länkar vid utlandsstudier

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 9 september 2016