Vanliga frågor till SYV

Här finns svar på vanliga frågor till SYV gällande ekonomi-, samhälls-, humanistiska- och naturprogrammen.

Sök bland frågor och svar

Du kan anmäla dig till prövning i kursen. Det finns fyra prövningsperioder under läsåret, sista anmälningsdag hittar du på skolans hemsida under information till elever och föräldrar - blanketter. Blanketten lämnas till expeditionen. För dig som är elev hos oss är prövningen gratis. Du kan få mellan F-A i prövningsbetyg.

Studievägledare och/eller rektor kommer ge valinformation till dig och din klass någon gång under dec-feb.

Meritvärdet = jämförelsetal + meritpoäng.

Jämförelsetal - det totala värde som varje kurs och betyg ger när man räknar ut det. Till jämförelsetalet lägger man till eventuella meritpoäng som kan vara max 2.5p och när detta är gjort har du fått ditt meritvärde som du konkurrerar med när du söker olika utbildningar. Jämförelsetalet kan vara högst 20.0, meritpoäng max 2.5 och högsta möjliga meritvärde kan därför vara max 22.5.

Det finns länkar där man kan få sitt jämförelsetal uträknat, bland annat på http://www.studentum.se/se/studentum/rakna_ut_betyg.aspx . Tänk på att meritpoängen inte är medräknad eftersom det är till olika utbildningar!

Du kan få räkna max 2.5 meritpoäng i moderna språk, engelska och matematik. Man kan få olika meritpoäng till olika utbildningar eftersom en kurs som är en behörighetskurs till en utbildning ej samtidigt kan ge meritpoäng.

Nej. vi kan inte ge garantier för att man får exakt de kurser man väljer. Det måste finnas ett visst antal elever som sökt kursen för att den ska startas, det kan vara olika antal elever till olika kurser.

Tisdagar kl 14.30-16.00 och torsdagar kl 08.10-09.40.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 31 maj 2016